Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Beste visgronden onder druk door AIS

ROTTERDAM

Met AIS zijn tegenwoordig favoriete visbestekken makkelijk traceerbaar voor andere vissers. Niet alleen vissers kunnen zien waar een kotter graag en langdurig vist, iedereen kan op Marinetraffic.com of Vesselfinder.com de bewegingen van vissersvaartuigen volgen. Geheimhouding van goede visbestekken is onmogelijk geworden.

1 / 1
De kuil met vooral tong komt aan dek van een Helderse Eurokotter. (Foto W.M. den Heijer)

De kuil met vooral tong komt aan dek van een Helderse Eurokotter. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • auroraspits

  Achja bevrachters kunnen ook zien of er veel of weinig lege schepen ergens in de buurt zijn . Dit werkt natuurlijk ook prijsdrukkend. Maar gek genoeg hoor je daar niemand over

 • W.M. den Heijer

  Kweekvis begint een beetje aan populariteit te verliezen. Zou wel mooi zijn, want vis uit ‘eigen vijver’ is lekkerder, gezonder en net zo duur. Zwarte poon levert de visserman hooguit 0,40 euro per kilo op. Verse makreel is eveneens niet duur. Schar is ook goedkoop, net als wijting. Kortom volop keus voor weinig geld, maar wel zelf lef tonen om er thuis mee aan de slag te gaan. Van alle verse vis die in Nederland aangevoerd wordt, gaat meer dan 90 procent naar Zuid-Europese landen en Duitsland. Daar kopen ze vis met de mond in plaats van met de portemonnee, zoals hier in Nederland. Een kwestie van keuzes maken. Wat wil je naar binnen werken? Goedkope kweektroep (vol met antibiotica) of onbekende maar ook goedkope vis uit de Noordzee? De gekweekte zeebaars komt overigens uit Turkije en is gevoed met soms hoogwaardige consumptievis die voor de kust van Gambia, Senegal en Mauritani√ę is weggekaapt. Door Turkse vissersvaartuigen.

 • j.hagens

  Wil geen kweekvis, je proeft het verschil, dan maar wat kleiner mootje, vindt wel dat Vis duur is.
  Is dit een terechte prijs of blijft de winst bij de tussenhandel hangen.

 • W.M. den Heijer

  Maar wie is ‘men’?

 • elzinga

  gewoon kweekvis, dat is wat men wil.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook