Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zeilvrachtvaart toe aan opschaling naar 500 ton

ROTTERDAM

Er is een groeiende ladingmarkt voor zeevervoer per zeilschip. Kapitein Jorne Langelaan heeft er op kleine schaal al jaren ervaring mee, maar nu liggen de bouwplannen klaar voor een 500-tons clipper. En de juiste klantcontacten zijn er ook al.

1 / 1
Jorne Langelaan laat trots het prototype zien van de EcoClipper. (Foto Robin van den Bovenkamp)

Jorne Langelaan laat trots het prototype zien van de EcoClipper. (Foto Robin van den Bovenkamp)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • ignace

  Ik denk dat hier brutotonnage en laadvermogen door elkaar gehaald worden. Naar mijn beste weten zijn schepen met een Brutotonnage 500 ton vrijgesteld van een aantal SOLAS eisen. Daarentegen zal dan het laadvermogen tussen de 700 of 800 metrische tonnen zijn.

 • castres

  Dinsdag a.s. is het 1 September

 • Zeilvrachtvaart toe aan opschaling naar 500 ton – Schuttevear | EcoClipper.org

  […] meer op https://www.schuttevaer.nl/nieuws/actueel/2020/08/26/zeilvrachtvaart-toe-aan-opschaling-naar-500-ton… […]

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook