Spitsenvaart heeft jong bloed nodig

Schipper Rick Middendorp (23 jaar) van de spits Miba roept vooral jongeren op te kiezen voor de spitsenvaart. Sinds hij bijna twee jaar geleden begon als schipper ontmoet hij veel collega-schippers, maar velen van hen zitten tegen hun pensioen aan of zijn de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd. Zonder jonge schippers dreigt de spitsenvaart te verdwijnen, zo vreest Middendorp.

Rick Middendorp in de stuurhut van de Miba: ‘De ELV zoekt echt dringend naar nieuwe, jonge schippers, anders dreigt het werk te verdwijnen door de vergrijzing van de spitsenschippers.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom) 
Rick Middendorp in de stuurhut van de Miba: ‘De ELV zoekt echt dringend naar nieuwe, jonge schippers, anders dreigt het werk te verdwijnen door de vergrijzing van de spitsenschippers.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer