Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Spitsenvaart heeft jong bloed nodig

WERKENDAM

Schipper Rick Middendorp (23 jaar) van de spits Miba roept vooral jongeren op te kiezen voor de spitsenvaart. Sinds hij bijna twee jaar geleden begon als schipper ontmoet hij veel collega-schippers, maar velen van hen zitten tegen hun pensioen aan of zijn de pensioengerechtigde leeftijd allang gepasseerd. Zonder jonge schippers dreigt de spitsenvaart te verdwijnen, zo vreest Middendorp.

1 / 1
Rick Middendorp in de stuurhut van de Miba: ‘De ELV zoekt echt dringend naar nieuwe, jonge schippers, anders dreigt het werk te verdwijnen door de vergrijzing van de spitsenschippers.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom) 

Rick Middendorp in de stuurhut van de Miba: ‘De ELV zoekt echt dringend naar nieuwe, jonge schippers, anders dreigt het werk te verdwijnen door de vergrijzing van de spitsenschippers.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Pensioen nieuws: Spitsenvaart heeft jong bloed nodig | Pensioen Nieuws

    […] de Bron ga je naar de pagina van het artikel. Pensioen Nieuws, begin hier gemakkelijk met zoeken naar […]

  • Vijftig plus website: Spitsenvaart heeft jong bloed nodig | Vijftig Plus Website

    […] de Bron ga je naar de pagina van het artikel. Vijftig plus website, begin hier gemakkelijk met zoeken naar […]

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook