Carbon Collectors werkt aan definitief ontwerp tanker

Samen met de partners scheepswerf Koninklijke Niestern Sander, de rederij Royal Wagenborg en Klassenbureau Veritas werkt de startup Carbon Collectors aan het definitieve ontwerp voor haar eerste CO2 tanker-duwcombinatie. Daarmee wil het bedrijf binnen enkele jaren CO2 gaan ophalen bij bedrijven en opslaan in lege gasvelden in de Noordzee. In 2030 wil het bedrijf op die manier de CO2-uitstoot met 6 miljoen ton per jaar reduceren. 

Het voorlopige ontwerp voor de CO2 tanker. (Foto Carbon Collectors)
Het voorlopige ontwerp voor de CO2 tanker. (Foto Carbon Collectors)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Carbon Collectors werkt aan definitief ontwerp tanker | Schuttevaer.nl

Carbon Collectors werkt aan definitief ontwerp tanker

Samen met de partners scheepswerf Koninklijke Niestern Sander, de rederij Royal Wagenborg en Klassenbureau Veritas werkt de startup Carbon Collectors aan het definitieve ontwerp voor haar eerste CO2 tanker-duwcombinatie. Daarmee wil het bedrijf binnen enkele jaren CO2 gaan ophalen bij bedrijven en opslaan in lege gasvelden in de Noordzee. In 2030 wil het bedrijf op die manier de CO2-uitstoot met 6 miljoen ton per jaar reduceren. 

Het voorlopige ontwerp voor de CO2 tanker. (Foto Carbon Collectors)
Het voorlopige ontwerp voor de CO2 tanker. (Foto Carbon Collectors)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer