Beginnen in de binnenvaart: Maurice Scholten

Het is nog maar vier jaar geleden dat Maurice Scholten (2000) voor het eerst op een binnenvaartschip stapte en nu is hij volleerd matroos. ‘Ik ga nog een zaterdagcursus doen voor mijn Groot Vaarbewijs, die duurt 15 zaterdagen. Dan nog marifonie en radar en dan heb ik mijn schipperspapieren.’

Maurice Scholten heeft een vak geleerd aan boord van de Joop Sr. van Johan van Mourik. (Foto Heere Heeresma jr.)
Maurice Scholten heeft een vak geleerd aan boord van de Joop Sr. van Johan van Mourik. (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Beginnen in de binnenvaart: Maurice Scholten | Schuttevaer.nl

Beginnen in de binnenvaart: Maurice Scholten

Het is nog maar vier jaar geleden dat Maurice Scholten (2000) voor het eerst op een binnenvaartschip stapte en nu is hij volleerd matroos. ‘Ik ga nog een zaterdagcursus doen voor mijn Groot Vaarbewijs, die duurt 15 zaterdagen. Dan nog marifonie en radar en dan heb ik mijn schipperspapieren.’

Maurice Scholten heeft een vak geleerd aan boord van de Joop Sr. van Johan van Mourik. (Foto Heere Heeresma jr.)
Maurice Scholten heeft een vak geleerd aan boord van de Joop Sr. van Johan van Mourik. (Foto Heere Heeresma jr.)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer