Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Havendienst Zaandam legt Wilhelminasluis stil vanwege problemen met cameratoezicht

Zaandam

De havendienst in Zaandam heeft vrijdagmiddag het werk op de Wilhelminasluis per direct gestaakt. Reden is het gebrekkige cameratoezicht waarover de bedienaars vorige week dagelijks hebben geklaagd bij aannemer Heijmans, het bedrijf dat de reconstructie van de sluis uitvoert. Heijmans zou daar niet (adequaat) op gereageerd hebben.

1 / 1
BLN-Schuttevaer stelt in de brandbrief dat er wat haar betreft alles aan gedaan moet worden om het scheepvaartverkeer weer op gang te brengen. (Foto Noord-Holland/Aerovista)

BLN-Schuttevaer stelt in de brandbrief dat er wat haar betreft alles aan gedaan moet worden om het scheepvaartverkeer weer op gang te brengen. (Foto Noord-Holland/Aerovista)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • Hein Danser

    J.Hagens het is nog erger, tig jaren geleden wilde ze de bruggen over de sluis op afstand bedienen, Dat bracht toen al onveilige situatie ter weeg. Dus toen moesten de sluismeester de bruggen ter plaatse bedienen. Zoals altijd al was. En nu met de nieuwe sluis, willen ze toch WEER op afstand bedienen???? De mensen achter de lessenaar, hebben visueel helemaal geen zicht op de brug!! Burger ongehoorzaamheid ligt gewoon hoog. Dus 🙁 🙁

  • j.hagens

    Zo zie je maar weer dat alle vooruitgang niet altijd beter is, het is ook opvallend dat er veel miscommunicatie is bij Gemeente Zaandam Bruggen en Sluizen laten zich moeilijk in stedelijke gebieden op afstand bedienen, daar is de verkeersdrukte te groot voor en altijd wel voetgangers die nog onder de slagboom door willen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook