Gewonden bij aanvaring cruiseschip en tanker bij Terneuzen

Het Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun is in de nacht van zondag op maandag 1 april in aanvaring gekomen met een tanker op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. Daarbij raakten enkele passagiers gewond.

hvz

De aanvaring tussen de 135 meter lange 12 meter brede Viking Idun en de 134 meter lange en 21 meter brede Maltese zeetanker Chemical Marketer had rond 00.10 uur plaats nabij boei 22. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.  Beide schepen liepen schade op boven de waterlijn en waren onderweg naar Gent. Er was geen sprake van lekkages.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Gewonden bij aanvaring cruiseschip en tanker bij Terneuzen | Schuttevaer.nl

Gewonden bij aanvaring cruiseschip en tanker bij Terneuzen

Het Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun is in de nacht van zondag op maandag 1 april in aanvaring gekomen met een tanker op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen. Daarbij raakten enkele passagiers gewond.

hvz

De aanvaring tussen de 135 meter lange 12 meter brede Viking Idun en de 134 meter lange en 21 meter brede Maltese zeetanker Chemical Marketer had rond 00.10 uur plaats nabij boei 22. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren.  Beide schepen liepen schade op boven de waterlijn en waren onderweg naar Gent. Er was geen sprake van lekkages.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer