Materiële schade bij aanvaring Oosterschelde

Op de Oosterschelde zijn dinsdagavond 19 februari twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er raakte niemand gewond. Wel was er materiële schade. De oorzaak is vermoedelijk een gebrek aan onderlinge communicatie, zegt een woordvoerder van de politie.

Materiële schade bij aanvaring Oosterschelde

Het incident vond halverwege tussen Ouwerkerk en Stavenisse plaats. Door onbekende oorzaak kwamen de Belgische tanker Perseus (110 x 11,4 meter, ) en het Nederlandse koppelverband Olesia (183,5 × 14,3 meter) rond 19.00 uur met elkaar in aanvaring.
Als gevolg hiervan ontstond bij het containerschip een klein gat in de romp maar dit was boven de waterlijn. De tanker, die benzine vervoerde, had schade aan dek maar volgens de politie was er geen gevaar voor de lading. Bij het ongeluk liep niemand letsel op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Materiële schade bij aanvaring Oosterschelde | Schuttevaer.nl

Materiële schade bij aanvaring Oosterschelde

Op de Oosterschelde zijn dinsdagavond 19 februari twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen. Er raakte niemand gewond. Wel was er materiële schade. De oorzaak is vermoedelijk een gebrek aan onderlinge communicatie, zegt een woordvoerder van de politie.

Materiële schade bij aanvaring Oosterschelde

Het incident vond halverwege tussen Ouwerkerk en Stavenisse plaats. Door onbekende oorzaak kwamen de Belgische tanker Perseus (110 x 11,4 meter, ) en het Nederlandse koppelverband Olesia (183,5 × 14,3 meter) rond 19.00 uur met elkaar in aanvaring.
Als gevolg hiervan ontstond bij het containerschip een klein gat in de romp maar dit was boven de waterlijn. De tanker, die benzine vervoerde, had schade aan dek maar volgens de politie was er geen gevaar voor de lading. Bij het ongeluk liep niemand letsel op.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer