MSC Zoe verliest 270 containers

Het containerschip MSC Zoe heeft in de nacht van Nieuwjaarsdag 270 containers verloren boven het Duitse eiland Borkum. Dat meldt de NOS. Eerder was nog sprake van 30 containers.

Door de stroming en wind zijn zeker vijf containers aangespoeld op Vlieland en Terschelling.De inhoud van deze containers: auto-onderdelen en speelgoed. De onder Panamese vlag varende MSC Zoë was onderweg van Sines in Portugal naar Bremerhaven.

Een Dornier van de kustwacht vliegt momenteel boven de eilanden om containers te lokaliseren. Omdat het overboord slaan in Duitse wateren is gebeurd, wordt de coördinatie gedaan door de Duitse kustwacht. De bemanning van het schip had vanwege slecht weer (8-9 Bfrt) moeite om snel het aantal verloren containers vast te stellen.

De NOS meldt dat zeker drie containers de gevaarlijke stof organische peroxide bevatten. Via Twitter meldt een ooggetuige dat het strand van Vlieland vol ligt met stoelleuningen en latjes van bedbodems. De Leeuwarder Courant schrijft dat op beide eilanden mensen naar het strand zijn getrokken ‘om alles op te ruimen’. (BO)

MSC Zoe verliest 270 containers | Schuttevaer.nl

MSC Zoe verliest 270 containers

Het containerschip MSC Zoe heeft in de nacht van Nieuwjaarsdag 270 containers verloren boven het Duitse eiland Borkum. Dat meldt de NOS. Eerder was nog sprake van 30 containers.

Door de stroming en wind zijn zeker vijf containers aangespoeld op Vlieland en Terschelling.De inhoud van deze containers: auto-onderdelen en speelgoed. De onder Panamese vlag varende MSC Zoë was onderweg van Sines in Portugal naar Bremerhaven.

Een Dornier van de kustwacht vliegt momenteel boven de eilanden om containers te lokaliseren. Omdat het overboord slaan in Duitse wateren is gebeurd, wordt de coördinatie gedaan door de Duitse kustwacht. De bemanning van het schip had vanwege slecht weer (8-9 Bfrt) moeite om snel het aantal verloren containers vast te stellen.

De NOS meldt dat zeker drie containers de gevaarlijke stof organische peroxide bevatten. Via Twitter meldt een ooggetuige dat het strand van Vlieland vol ligt met stoelleuningen en latjes van bedbodems. De Leeuwarder Courant schrijft dat op beide eilanden mensen naar het strand zijn getrokken ‘om alles op te ruimen’. (BO)