Franse schipper eist losbeurt op in Veghel

Van de elf wachtende schepen bij Cehave in Veghel gaf woensdagmiddag een vijftal ‘support’ aan de schipper van het Franse ms Osma, die op zijn beurt gelost wilde worden.

De Fransman had zijn verlengde spits met duwbak demonstratief onder de kraan gemanoeuvreerd omdat een ander schip zou worden voorgelaten. De ingehuurde kraanmeester stopte daarop met lossen. De actie duurde enkele uren. Schippers probeerden met de Cehave-directie in contact te komen, maar dat lukte niet. Toen er via zijn Franse bevrachter met politie-ingrijpen werd gedreigd, koos de schipper van de Osma aan het eind van de middag eieren voor zijn geld.
De veevoederfabriek liet twee schepen voorgaan, die voor twee euro per ton zijn ingehuurd voor een pendel vanaf Hedel, op voorwaarde dat ze meteen gelost worden bij aankomst. In Hedel wordt de lading overgeslagen vanuit een groter koppelverband dat niet in Veghel kan komen. Het ‘normale’ tarief voor dit werk ligt rond de vier euro, vanaf januari werd drie euro per ton betaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Franse schipper eist losbeurt op in Veghel | Schuttevaer.nl

Franse schipper eist losbeurt op in Veghel

Van de elf wachtende schepen bij Cehave in Veghel gaf woensdagmiddag een vijftal ‘support’ aan de schipper van het Franse ms Osma, die op zijn beurt gelost wilde worden.

De Fransman had zijn verlengde spits met duwbak demonstratief onder de kraan gemanoeuvreerd omdat een ander schip zou worden voorgelaten. De ingehuurde kraanmeester stopte daarop met lossen. De actie duurde enkele uren. Schippers probeerden met de Cehave-directie in contact te komen, maar dat lukte niet. Toen er via zijn Franse bevrachter met politie-ingrijpen werd gedreigd, koos de schipper van de Osma aan het eind van de middag eieren voor zijn geld.
De veevoederfabriek liet twee schepen voorgaan, die voor twee euro per ton zijn ingehuurd voor een pendel vanaf Hedel, op voorwaarde dat ze meteen gelost worden bij aankomst. In Hedel wordt de lading overgeslagen vanuit een groter koppelverband dat niet in Veghel kan komen. Het ‘normale’ tarief voor dit werk ligt rond de vier euro, vanaf januari werd drie euro per ton betaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer