Van zeven tot nul halveert Schuttevaerveld

De 27ste KWS-Schuttevaerrace heeft vorige week zware offers gevraagd van haar 37 deelnemers. Niet eerder in de historie vielen zoveel schepen – achttien van de 37 – uit. Een kleine storing zorgde voor uitersten in het weer met wind van 35 knopen in de nacht van donderdag op vrijdag en blakte op vrijdagmiddag, toen een groot deel op de terugweg van Terschelling naar Kornwerderzand toch al kampte met tegenstroom.

Race (3)

Misschien wel het beste voorbeeld van de zwaarte van de race: doorbijter Jaap Broer moest met zijn kleine Di-Vagi in zijn 24ste race met materiaalpech opgeven na vertrek uit Vlieland. Harry Amsterdam trok mede dank zij goede atleten aan het langste eind en won het totaalklassement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Van zeven tot nul halveert Schuttevaerveld | Schuttevaer.nl

Van zeven tot nul halveert Schuttevaerveld

De 27ste KWS-Schuttevaerrace heeft vorige week zware offers gevraagd van haar 37 deelnemers. Niet eerder in de historie vielen zoveel schepen – achttien van de 37 – uit. Een kleine storing zorgde voor uitersten in het weer met wind van 35 knopen in de nacht van donderdag op vrijdag en blakte op vrijdagmiddag, toen een groot deel op de terugweg van Terschelling naar Kornwerderzand toch al kampte met tegenstroom.

Race (3)

Misschien wel het beste voorbeeld van de zwaarte van de race: doorbijter Jaap Broer moest met zijn kleine Di-Vagi in zijn 24ste race met materiaalpech opgeven na vertrek uit Vlieland. Harry Amsterdam trok mede dank zij goede atleten aan het langste eind en won het totaalklassement.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer