Voor vergroenen bestaande motoren 79 miljoen in stikstofaanpak kabinet

Van de 5,1 miljard euro die het kabinet de komende tien jaar steekt in de stikstofaanpak gaat 79 miljoen euro naar SCR-katalysatoren voor het vergroenen van de binnenvaart en 12 miljoen euro naar walstroomvoorzieningen voor de zeevaart. ‘De stikstofaanpak versterkt de natuur en biedt economisch perspectief’, stelt Landbouwminister Carola Schouten in de vrijdag gepresenteerde plannen.

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. (Foto ANP / Bart Maat)
2020-04-24 18:08:04 DEN HAAG - Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (ChristenUnie) staat de pers te woord na afloop van de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (3)

  • Het is nogal wat geld voor een besparing van 0,25% molletjes. Waarbij de aanschafkosten (gedeeltelijk) uit de subsidie komen en waarvoor de daarop volgende variabele kosten nergens aan doorberekend kunnen worden.

    Geplaatst door: Leo Verburg op
  • Miljoenen verdwijnen dan in een project om een probleem op te lossed wat er helemaal niet is. Stapelgek. Die mevrouw kan beter in de Efteling gaan werken.

    Geplaatst door: elzinga op
  • Ik hoor de lagers van de geld persen al piepen. Mark my words, we krijgen 10 tot 15 jaar crisis waar 2008 bij verbleekt.

    G.M. Noldes

    Geplaatst door: Mario Noldes op

Reageer