Duitse snelgroeier Zeaborn neemt CPO Tankers over

De Duitse rederij Zeaborn zet met de acquisitie van het eveneens Duitse CPO Tankers een nieuwe stap op het sinds de oprichting in 2013 ingeslagen overnamepad.

Met de aankoop van Claus-Peter Offen Tankschiffreederei, de tankermanagement-tak van de Hamburgse Offen-groep, breidt het Bremense Zeaborn zijn activiteiten uit naar de markt voor het vervoer van olie en andere natte lading. Opgericht door de Duitse ondernemer Kurt Zech heeft Zeaborn zich doen gelden als een overnamemachine. Naast grote delen van de in 2017 ineengestorte Rickmers-groep zijn onder meer NPC Projects, MCC en E.R. Schiffarht aan het portfolio toegevoegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Duitse snelgroeier Zeaborn neemt CPO Tankers over | Schuttevaer.nl

Duitse snelgroeier Zeaborn neemt CPO Tankers over

De Duitse rederij Zeaborn zet met de acquisitie van het eveneens Duitse CPO Tankers een nieuwe stap op het sinds de oprichting in 2013 ingeslagen overnamepad.

Met de aankoop van Claus-Peter Offen Tankschiffreederei, de tankermanagement-tak van de Hamburgse Offen-groep, breidt het Bremense Zeaborn zijn activiteiten uit naar de markt voor het vervoer van olie en andere natte lading. Opgericht door de Duitse ondernemer Kurt Zech heeft Zeaborn zich doen gelden als een overnamemachine. Naast grote delen van de in 2017 ineengestorte Rickmers-groep zijn onder meer NPC Projects, MCC en E.R. Schiffarht aan het portfolio toegevoegd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer