Zinken Britse hektrawler LK-207: Klein gebrek, groot gevaar (video)

Hoewel de Britse veiligheidsregels een zuigpijp in elk waterdicht compartiment voorschrijven, miste de Schotse hektrawler Ocean Way zo’n pijp in de achterpiek. Dat had desastreuse gevolgen toen het schip 3 maart 2017 op volle zee lek raakte, blijkt uit onderzoek van de MAIB.

Zinken Britse hektrawler LK-207:  Klein gebrek, groot gevaar

Door Bart Oosterveld
De LK-207 Ocean Way was 28 februari in de avond vanuit thuishaven Lerwick vertrokken naar de visgronden ten oosten van de Shetland-eilanden. In diensten van zes uur werd de twee volgende dagen gevist door de vijf bemanningsleden. In de vroege ochtend van 3 maart was de bemanning bij kalme zee de vangst aan het sorteren toen de vislier aan stuurboord lijn begon uit te geven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zinken Britse hektrawler LK-207: Klein gebrek, groot gevaar (video) | Schuttevaer.nl

Zinken Britse hektrawler LK-207: Klein gebrek, groot gevaar (video)

Hoewel de Britse veiligheidsregels een zuigpijp in elk waterdicht compartiment voorschrijven, miste de Schotse hektrawler Ocean Way zo’n pijp in de achterpiek. Dat had desastreuse gevolgen toen het schip 3 maart 2017 op volle zee lek raakte, blijkt uit onderzoek van de MAIB.

Zinken Britse hektrawler LK-207:  Klein gebrek, groot gevaar

Door Bart Oosterveld
De LK-207 Ocean Way was 28 februari in de avond vanuit thuishaven Lerwick vertrokken naar de visgronden ten oosten van de Shetland-eilanden. In diensten van zes uur werd de twee volgende dagen gevist door de vijf bemanningsleden. In de vroege ochtend van 3 maart was de bemanning bij kalme zee de vangst aan het sorteren toen de vislier aan stuurboord lijn begon uit te geven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer