Terug uit Zuid-Afrika

De ex-boomkorkotter BR-43 Maria van vroegere eigenaar Jaap Albregtse uit Breskens is terug in Nederland. Albregtse verkocht zijn ruim 40 meter lange, 2000 PK sterke kotter begin 2013 naar Zuid-Afrika met Kaapstad als thuishaven. Daar werd het schip ingezet in de visserij en offshore-sector.

Terug uit Zuid-Afrika

De kotter is nu teruggekocht door Zeevisgroothandel Dadas op Urk, dat de intussen 33 jaar oude, maar goed onderhouden kotter laat omnummeren in UK-56 Johanna Maria. Maaskant Shipyards in Stellendam, de werf die het schip in 1983 ook bouwde, zal zich daarover ontfermen. Met de aankoop van de ex BR-43 heeft Zeevisgroothandel Dadas zijn vloot uitgebreid tot drie, maar een vierde is in aantocht. Dit betreft de voormalige boomkorkotter GO-28 Op Hoop van Zegen, in 1987 door Maaskant Shipyards gebouwd als HD-24 Marrie Jacob. De GO-28 werd door Zeevisserijbedrijf Tanis, als laatste eigenaar van de ruim 40 meter lange en 2000 pk sterke kotter, in 2012 verkocht naar Zuid-Afrika voor inzet in de offshore. Dadas heeft nog meer ijzers in het vuur, want eind dit jaar heeft de visgroothandel naar eigen zeggen zeven kotters in de vaart, die zich allemaal zullen richten op de scholvisserij. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Terug uit Zuid-Afrika | Schuttevaer.nl

Terug uit Zuid-Afrika

De ex-boomkorkotter BR-43 Maria van vroegere eigenaar Jaap Albregtse uit Breskens is terug in Nederland. Albregtse verkocht zijn ruim 40 meter lange, 2000 PK sterke kotter begin 2013 naar Zuid-Afrika met Kaapstad als thuishaven. Daar werd het schip ingezet in de visserij en offshore-sector.

Terug uit Zuid-Afrika

De kotter is nu teruggekocht door Zeevisgroothandel Dadas op Urk, dat de intussen 33 jaar oude, maar goed onderhouden kotter laat omnummeren in UK-56 Johanna Maria. Maaskant Shipyards in Stellendam, de werf die het schip in 1983 ook bouwde, zal zich daarover ontfermen. Met de aankoop van de ex BR-43 heeft Zeevisgroothandel Dadas zijn vloot uitgebreid tot drie, maar een vierde is in aantocht. Dit betreft de voormalige boomkorkotter GO-28 Op Hoop van Zegen, in 1987 door Maaskant Shipyards gebouwd als HD-24 Marrie Jacob. De GO-28 werd door Zeevisserijbedrijf Tanis, als laatste eigenaar van de ruim 40 meter lange en 2000 pk sterke kotter, in 2012 verkocht naar Zuid-Afrika voor inzet in de offshore. Dadas heeft nog meer ijzers in het vuur, want eind dit jaar heeft de visgroothandel naar eigen zeggen zeven kotters in de vaart, die zich allemaal zullen richten op de scholvisserij. (BP)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer