Mosselzaad aan touwtjes

De mosselzaadoogst loopt bijna ten einde. In april hebben de kwekers uit Zeeland hun mosselzaadinvanginstalaties (MZI’s) uitgezet in zowel de Oosterschelde als de Waddenzee en vanaf juli zijn ze begonnen met oogsten.

WHE BRU-25

De meeste kwekers hebben hun zaad al verzaaid, maar sommige kweekbedrijven op de Oosterschelde zijn wat later begonnen met het binnenhalen van het mosselzaad dat zich heeft gehecht aan touwtjes. Op de foto ligt de BRU-25 van de firma Hoogerheide op de Vondeling Noord (ten oosten van de Zeelandbrug) de lussen binnen te halen. Ze zijn dik begroeid met mosselzaad dat later op de percelen wordt uitgezaaid. De firma Hoogerheide heeft ook de BRU-50 in de vaart om consumptiemosselen te vangen voor de veiling. (WdH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Mosselzaad aan touwtjes | Schuttevaer.nl

Mosselzaad aan touwtjes

De mosselzaadoogst loopt bijna ten einde. In april hebben de kwekers uit Zeeland hun mosselzaadinvanginstalaties (MZI’s) uitgezet in zowel de Oosterschelde als de Waddenzee en vanaf juli zijn ze begonnen met oogsten.

WHE BRU-25

De meeste kwekers hebben hun zaad al verzaaid, maar sommige kweekbedrijven op de Oosterschelde zijn wat later begonnen met het binnenhalen van het mosselzaad dat zich heeft gehecht aan touwtjes. Op de foto ligt de BRU-25 van de firma Hoogerheide op de Vondeling Noord (ten oosten van de Zeelandbrug) de lussen binnen te halen. Ze zijn dik begroeid met mosselzaad dat later op de percelen wordt uitgezaaid. De firma Hoogerheide heeft ook de BRU-50 in de vaart om consumptiemosselen te vangen voor de veiling. (WdH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer