Koninklijk paar op Prins Hendrik naar Reddingmuseum

Een beetje onrustig had hij er wel van geslapen, Bob Pottkamp (87), de oudste vrijwilliger van het Nationaal Reddingbootmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Vrijdag 12 september mocht hij op de steiger staan, samen met vrijwilliger Peter Miedema, om als walkapitein te zorgen dat de aankomst van de Prins Hendrik, met Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aanboord, vlekkeloos verliep

Koninklijk paar op Prins Hendrik naar Reddingmuseum

Het Koninklijk paar bezocht Den Helder, Warmenhuizen en Den Oever. Bob Pottkamp, geliefd vrijwilliger en oud-marineman droeg, droeg zijn veteranenoutfit en groette de Koning en de Koningin dan ook met militaire groet. Koning Willem Alexander schudde hem direct enthousiast de hand, en Koningin Máxima ook. ‘Een dag om nooit meer te vergeten, en die hand, die was ik voorlopig niet meer!’, aldus de zeer enthousiaste en tevreden Bob Pottkamp.

Boerenverdrietsluis

Het paar stapte aan boord bij de Boerenverdrietsluis, waar een speciale sluitsteen onthuld werd als startsein voor de restauratie van de sluis. Schipper Herman de Wijn, machinist Peter Koopman en opstappers Tom Roos en Carel Dekker hadden de eer het vorstenpaar op de historische reddingboot Prins Hendrik een stukje over het water van Willemsoord te vervoeren. ‘Een schitterende belevenis’, vonden de mannen.

De keuze voor het schip de Prins Hendrik was eenvoudig. In 1951 doopte toenmalig Koningin Wilhelmina het schip, en vernoemde het naar haar toen reeds overleden gemaal Prins Hendrik, die altijd een groot hart voor de reddingmaatschappij had. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Koning en Koningin juist op dit schip een stukje Willemsoord vanaf het water bekeken.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kijkt tevreden en trots terug op deze bijzondere belevenis. ‘Onze schepen zijn nog actief in de vaart, en dat ook de Koning en Koningin er een stukje mee varen is natuurlijk prachtig. Voor het museum, maar vooral voor onze 75 vrijwilligers die zo hard werken om het museum en de schepen in ere te houden’, zegt Anne Phoelich, PR-medewerker van het museum.

Koninklijk paar op Prins Hendrik naar Reddingmuseum | Schuttevaer.nl

Koninklijk paar op Prins Hendrik naar Reddingmuseum

Een beetje onrustig had hij er wel van geslapen, Bob Pottkamp (87), de oudste vrijwilliger van het Nationaal Reddingbootmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Vrijdag 12 september mocht hij op de steiger staan, samen met vrijwilliger Peter Miedema, om als walkapitein te zorgen dat de aankomst van de Prins Hendrik, met Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aanboord, vlekkeloos verliep

Koninklijk paar op Prins Hendrik naar Reddingmuseum

Het Koninklijk paar bezocht Den Helder, Warmenhuizen en Den Oever. Bob Pottkamp, geliefd vrijwilliger en oud-marineman droeg, droeg zijn veteranenoutfit en groette de Koning en de Koningin dan ook met militaire groet. Koning Willem Alexander schudde hem direct enthousiast de hand, en Koningin Máxima ook. ‘Een dag om nooit meer te vergeten, en die hand, die was ik voorlopig niet meer!’, aldus de zeer enthousiaste en tevreden Bob Pottkamp.

Boerenverdrietsluis

Het paar stapte aan boord bij de Boerenverdrietsluis, waar een speciale sluitsteen onthuld werd als startsein voor de restauratie van de sluis. Schipper Herman de Wijn, machinist Peter Koopman en opstappers Tom Roos en Carel Dekker hadden de eer het vorstenpaar op de historische reddingboot Prins Hendrik een stukje over het water van Willemsoord te vervoeren. ‘Een schitterende belevenis’, vonden de mannen.

De keuze voor het schip de Prins Hendrik was eenvoudig. In 1951 doopte toenmalig Koningin Wilhelmina het schip, en vernoemde het naar haar toen reeds overleden gemaal Prins Hendrik, die altijd een groot hart voor de reddingmaatschappij had. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Koning en Koningin juist op dit schip een stukje Willemsoord vanaf het water bekeken.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers kijkt tevreden en trots terug op deze bijzondere belevenis. ‘Onze schepen zijn nog actief in de vaart, en dat ook de Koning en Koningin er een stukje mee varen is natuurlijk prachtig. Voor het museum, maar vooral voor onze 75 vrijwilligers die zo hard werken om het museum en de schepen in ere te houden’, zegt Anne Phoelich, PR-medewerker van het museum.