Dan werkt het zo

Als het werkt: ammoniak als brandstof (deel 1)

Nu ammoniak als mogelijk toekomstige brandstof voor de scheepvaart wordt gezien, is het verstandig eens naar deze chemische stof te kijken. Wat is de energie-inhoud? Wat voor motor is ervoor nodig? Wat zijn de milieu-effecten? Hierbij een kort overzicht in drie delen.

Ammoniak Als het werkt
Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar het gebruik van ammoniak in scheepsmotoren. Het lijkt een veelbelovende brandstof te zijn die bovendien geen schadelijk uitstoot kent. Foto's Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: ammoniak als brandstof (deel 1) | Schuttevaer.nl
Dan werkt het zo

Als het werkt: ammoniak als brandstof (deel 1)

Nu ammoniak als mogelijk toekomstige brandstof voor de scheepvaart wordt gezien, is het verstandig eens naar deze chemische stof te kijken. Wat is de energie-inhoud? Wat voor motor is ervoor nodig? Wat zijn de milieu-effecten? Hierbij een kort overzicht in drie delen.

Ammoniak Als het werkt
Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar het gebruik van ammoniak in scheepsmotoren. Het lijkt een veelbelovende brandstof te zijn die bovendien geen schadelijk uitstoot kent. Foto's Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer