Schuttevaer Motoren: VIV, snel naar klimaatneutraal

De nieuwe Stage V-regelgeving fase I is 1 januari eindelijk ingegaan. Hierin draait het om motoren kleiner dan 300 kW. Naarmate deze datum dichterbij kwam werd iedereen steeds nerveuzer. Er waren veel vragen, want hoe verloopt de invoering? Zijn er voldoende motoren? Hoeveel duurder zijn de Stage V-motoren ten opzichte van niet-Stage V? Allemaal relevante en terechte vragen. Maar de komende 1,5 jaar mogen er nog CCR2-motoren worden ingebouwd als de motor is geproduceerd voor 2019.

VIV: Snel naar klimaatneutraal

Nederlandse motorenbranche koploper in Europa

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schuttevaer Motoren: VIV, snel naar klimaatneutraal | Schuttevaer.nl

Schuttevaer Motoren: VIV, snel naar klimaatneutraal

De nieuwe Stage V-regelgeving fase I is 1 januari eindelijk ingegaan. Hierin draait het om motoren kleiner dan 300 kW. Naarmate deze datum dichterbij kwam werd iedereen steeds nerveuzer. Er waren veel vragen, want hoe verloopt de invoering? Zijn er voldoende motoren? Hoeveel duurder zijn de Stage V-motoren ten opzichte van niet-Stage V? Allemaal relevante en terechte vragen. Maar de komende 1,5 jaar mogen er nog CCR2-motoren worden ingebouwd als de motor is geproduceerd voor 2019.

VIV: Snel naar klimaatneutraal

Nederlandse motorenbranche koploper in Europa

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer