Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Scheepswerf Grave mag bouwen

GRAVE

Scheepswerf Grave mag toch twee passagiersschepen van 135 meter bouwen. De gemeenteraad beslist vrijdagavond over een ‘gedoogbeschikking’ van wethouder Eric Daandels. Daarin ziet hij het behoud van de werkgelegenheid van 60 man werfpersoneel als ‘aanmerkelijk maatschappelijk belang’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Pjotr

  @Hagens,

  Zeker snap ik je punt je hebt zeker gelijk, waar ik op doelde in mijn 2e reactie is dat ik de vergelijking met BBQ en alcohol niet kan plaatsen.
  Als je mijn 1e reactie terugleest dan staat daar dat ik blij ben voor de werf en werknemers dat ze door kunnen, dat ze gelukkig tijd hebben e.e.a. te regelen.
  Ik snap dat dat veel tijd en moeite kost, maar liever dat dan een streep onder de werf, daarom schreef ik ook: schouders eronder en succes.

  Sorry als mijn 2e reactie vervelend over kwam, hij was met een knipoog bedoelt, zoals ook op te merken is aan de “smiley”aan het eind ;-).

  Met respect en groet

 • Hagens

  Pjort, jij snapt het nog steeds niet, de uren die de ondernemers bezig zijn met papieren busines worden doorberekent aan de consument.
  Hoe denk je als export land te kunnen concureren met kosten op het sterfhuis en een volledig overbodig ambtenaren apparaat.
  Voor blauw op straat en het water is geen geld, ontwikkelingshulp wordt gekort en een compleet overbodig ambtenaren apparaat wordt in leven gehouden.
  Besef je wel dat als er op ontwikkelingssamenwerking wordt gekort, er mensen
  sterven en het ook jou portemonnee raakt daar er minder meel naar ontwikkelingslanden gaat.
  Ik bedoel maar, laten ze zich daar liever druk over maken.
  En natuurlijk vind ik de locatie voor de werf niet de mooiste maar dat had men zich moeten bedenken voordat men een vergunning af gaf en niet via een achterdeurtje de werf wegpesten, net als men met rederij Eureka in Deventer heeft geprobeerd, maar gelukkig door de raad van state is teruggefloten.

 • Pjotr

  Dus Hagens samenvattend:
  Het personeel in Grave mag niet meer BBQ-en omdat ze daarna dronken in de auto stappen en de burgemeester mag niet meedoen 🙂

 • Hagens

  Denk als je toch goed leest dat sommige lieden van de gemeente Grave hun gelijk moesten halen, en hoe dan ook de werf op termijn weg willen hebben, natuurlijk geen bezwaar, alleen moet de gemeente dan als goed huisvader de verhuiskosten op zich nemen, en niet nu heel nobel over proberen te komen.
  Lees dat de scheepswerf met mileu effectage rapporten moet komen, om 25 mtr langer te bouwen terwijl men een afbouwkade heeft van 200 mtr. noem dit de omgedraaide wereld.
  Vergeet ook niet dat de gemeenteraad en wethouders door de burgers zijn gekozen, misschien moeten deze wethouders en ook de burgervader beseffen dat ze door het volk worden betaald, dus ook door de mensen die werken.
  Overigens speelt dit probleem zich niet alleen af in Grave, vele ondernemers hebben te maken met klagende burgers die zelf wel in hun auto stappen, denk maar aan het feit dat wij aan de walstroom moeten, met het excuus mileu of geluidsoverlast, terwijl menige mensen op hub balkon zitten te barbecuen met het nodige alcohol en geluidsoverlast.

 • Pjotr

  Wel jammer dat de direkteur op TV dit uitstel van executie noemt.
  Hij wist dat hij tot 110 mtr mag bouwen.
  Hij weet dat aanpassing van wat ook bij gemeentes elenlang duurt.
  Hij heeft gelukkig 2 jaar extra tijd voor deze zaken.
  Dus ik zou zeggen:
  Gefeliciteerd, en nu de schouders eronder de komende 2 jaar en proberen een oplossing te vinden!!

 • Arno

  gelukkig, gezond verstand heeft gezegevierd, scheepswerf Grave proficiat, nu kunnen jullie verder met jullie kundige werk.

 • JAAP VAN DER REIJDEN

  proficiat!doordouwen
  Jaap van der Reijden ex Reimerswaal
  http://www.vdsstaalbouw.nl

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook