Van Oord bouwt Windpark Fryslân

Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy gaan het Windpark Fryslân in het Friese deel van het IJsselmeer bouwen. Volgens Windpark Fryslân BV is hiermee is een investering van 500 miljoen euro gemoeid.

De zaken rond de aanleg van het 382,7 MW windpark, bestaande uit 88 windturbines van elk 4,3 megawatt, lijken in een stroomversnelling te geraken nu de Raad van State begin juli alle bezwaren tegen de vergunning voor de aanleg ongegrond heeft verklaard. Hiermee lijkt, precies 10 jaar na de eerste plannenmakerij, niets de aanleg meer in de weg te staan. Voor de bouw wordt bij Kornwerderzand een twee hectare groot werkeiland in het IJsselmeer aangelegd. Na oplevering van het windpark wordt dit eiland, plus nog eens 25 hectare naastgelegen ondiepwaterterrein, tot beschermd natuurgebied doorontwikkeld. Het eiland wordt aangelegd met zand uit het IJsselmeer. Plan is om in 2019 met de aanleg van het windpark te beginnen. Van Oord wordt hierbij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de fabricage en installatie van de fundaties en kabels in het park. Verder levert dit bedrijf het benodigde materieel voor de installatie van de turbines.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Van Oord bouwt Windpark Fryslân | Schuttevaer.nl

Van Oord bouwt Windpark Fryslân

Van Oord en Siemens Gamesa Renewable Energy gaan het Windpark Fryslân in het Friese deel van het IJsselmeer bouwen. Volgens Windpark Fryslân BV is hiermee is een investering van 500 miljoen euro gemoeid.

De zaken rond de aanleg van het 382,7 MW windpark, bestaande uit 88 windturbines van elk 4,3 megawatt, lijken in een stroomversnelling te geraken nu de Raad van State begin juli alle bezwaren tegen de vergunning voor de aanleg ongegrond heeft verklaard. Hiermee lijkt, precies 10 jaar na de eerste plannenmakerij, niets de aanleg meer in de weg te staan. Voor de bouw wordt bij Kornwerderzand een twee hectare groot werkeiland in het IJsselmeer aangelegd. Na oplevering van het windpark wordt dit eiland, plus nog eens 25 hectare naastgelegen ondiepwaterterrein, tot beschermd natuurgebied doorontwikkeld. Het eiland wordt aangelegd met zand uit het IJsselmeer. Plan is om in 2019 met de aanleg van het windpark te beginnen. Van Oord wordt hierbij verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de fabricage en installatie van de fundaties en kabels in het park. Verder levert dit bedrijf het benodigde materieel voor de installatie van de turbines.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer