Reeks olievondsten

Zowel in Britse wateren als de Golf van Mexico zijn aanzienlijke olievondsten gedaan. Zo heeft BP gemeld twee keer raak te hebben geprikt. Eerst in het Capercaillie-veld in blok 29/4e in het centrale deel van de Noordzee en vervolgens in het Achmelvich-veld in blok 206/9b ten westen van de Shetland Eilanden.

In het eerste veld heeft BP een belang van 100% en in het tweede van 52,6%, terwijl partners Shell en Chevron hierin een belang van respectievelijk 28 en 19,4% hebben. Verder heeft Shell een aanzienlijke olievondst gedaan in het Whale-veld in het Alaminos Canyon Block 772 in de Golf van Mexico. In dit veld heeft Shell een belang van 60% en partner Chevron de overige 40%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Reeks olievondsten | Schuttevaer.nl

Reeks olievondsten

Zowel in Britse wateren als de Golf van Mexico zijn aanzienlijke olievondsten gedaan. Zo heeft BP gemeld twee keer raak te hebben geprikt. Eerst in het Capercaillie-veld in blok 29/4e in het centrale deel van de Noordzee en vervolgens in het Achmelvich-veld in blok 206/9b ten westen van de Shetland Eilanden.

In het eerste veld heeft BP een belang van 100% en in het tweede van 52,6%, terwijl partners Shell en Chevron hierin een belang van respectievelijk 28 en 19,4% hebben. Verder heeft Shell een aanzienlijke olievondst gedaan in het Whale-veld in het Alaminos Canyon Block 772 in de Golf van Mexico. In dit veld heeft Shell een belang van 60% en partner Chevron de overige 40%.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer