Petrogas stopt olieproductie

Vanwege de aanhoudende lage olieprijs stopt Petrogas Exploration and Production Netherlands (PEPN) op korte termijn met de productie van olie in de Nederlandse sector van de Noordzee. Het gaat om de velden Helm, Helder, Hoorn, Haven, Halfweg en Horizon, gelegen in de blokken Q1 en P9, die samen goed zijn voor ruim 2000 vaten olie per dag.

De Nederlandse dochter van Petrogas uit Oman zal drie van de zes olievelden definitief uit bedrijf nemen en er drie tijdelijk sluiten. Op het in blok P9 liggende Horizon-veld na bevinden de betrokken velden zich in het Q1 blok even ten westen van Den Helder. De oudste zijn Helm, Helder en Hoorn die beginjaren ‘80 in productie zijn genomen. In elk veld staat een groot olieproductieplatform en een puttenplatform die nu buiten bedrijf worden gesteld en op termijn zullen worden ontmanteld. In de velden Haven en Halfweg staan satellietplatformen die respectievelijk in 1989 en 1995 olie zijn gaan produceren. In het in 1993 in gebruik genomen Horizon-veld staat een geïntegreerd productieplatform en een accommodatieplatform. Deze drie installaties worden eveneens afgeschakeld, maar dan tijdelijk tot markt weer aantrekt. De olie uit voornoemde velden stroomt via een bijna 57 kilometer lange pijpleiding vanaf het Helm-platform naar IJmuiden. De platformen worden vanuit Den Helder bevoorraad. Lange tijd was Unocal operator van deze platformen, gevolgd door Chevron. In 2014 nam Petrogas alle Chevron-belangen in de Nederlandse sector van de Noordzee over.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Petrogas stopt olieproductie | Schuttevaer.nl

Petrogas stopt olieproductie

Vanwege de aanhoudende lage olieprijs stopt Petrogas Exploration and Production Netherlands (PEPN) op korte termijn met de productie van olie in de Nederlandse sector van de Noordzee. Het gaat om de velden Helm, Helder, Hoorn, Haven, Halfweg en Horizon, gelegen in de blokken Q1 en P9, die samen goed zijn voor ruim 2000 vaten olie per dag.

De Nederlandse dochter van Petrogas uit Oman zal drie van de zes olievelden definitief uit bedrijf nemen en er drie tijdelijk sluiten. Op het in blok P9 liggende Horizon-veld na bevinden de betrokken velden zich in het Q1 blok even ten westen van Den Helder. De oudste zijn Helm, Helder en Hoorn die beginjaren ‘80 in productie zijn genomen. In elk veld staat een groot olieproductieplatform en een puttenplatform die nu buiten bedrijf worden gesteld en op termijn zullen worden ontmanteld. In de velden Haven en Halfweg staan satellietplatformen die respectievelijk in 1989 en 1995 olie zijn gaan produceren. In het in 1993 in gebruik genomen Horizon-veld staat een geïntegreerd productieplatform en een accommodatieplatform. Deze drie installaties worden eveneens afgeschakeld, maar dan tijdelijk tot markt weer aantrekt. De olie uit voornoemde velden stroomt via een bijna 57 kilometer lange pijpleiding vanaf het Helm-platform naar IJmuiden. De platformen worden vanuit Den Helder bevoorraad. Lange tijd was Unocal operator van deze platformen, gevolgd door Chevron. In 2014 nam Petrogas alle Chevron-belangen in de Nederlandse sector van de Noordzee over.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer