Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Minister wil binnenvaart meer betrekken bij rivierbeheer

Zaandam

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat de binnenvaart directer betrekken bij de besluitvorming over rivierbeheer. In haar speech op het Maritime Awards Gala besteedde ze maandag 12 november extra aandacht aan de lage waterstanden op de rivieren en de gevolgen voor de binnenvaart.

1 / 1
Minister wil binnenvaart meer betrekken bij rivierbeheer

Minister wil binnenvaart meer betrekken bij rivierbeheer

‘Beroepsmatig varenden zaten niet aan tafel’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • H.W. Storm

  Eindelijk een minister die begrijpt dat mensen uit de praktijk ook verstand hebben over wat er nodig is om de waterwegen goed te laten functioneren.

 • J.C Hagens

  Begint dan maar met de Maas, deze moest natuurlijke oevers krijgen en de Bomen moesten weg, wat er onnatuurlijk is aan stenen en Bomen begrijp ik niet, dat door het weghalen van de stenen de oever verzakt en in het vaarwater verdwijnt, is zeker niet belangrijk.
  Een tweede sluis bij Grave kan ook geen kwaad, en niet over tien jaar beginnen maar liefst morgen al, tenslotte is dit een gereguleerde rivier en behoud haar diepgang, zodat dit een vaarroute is naar Rotterdam en Zeeland en andere Havens, die bij laagwater met beperkte diepgang bereikbaar zijn over de Waal.
  Ook de Duitse staat kan wel een tandje bijzetten, Hebrum waar we niet kunnen overnachten buiten de sluis daar de voorhaven vol met slik ligt (binnen is het al niet veel beter) een levensgevaarlijke situatie wat als de sluis stuk valt en het water zakt weg, de Schepen liggen vast, en als het water opkomt moet je maar hopen dat je niet vast blijft zitten in de Bodem.
  Dan vind ik dat deze sluis op tij hoort te schutten en niet van 06.00 tot 22.00 uur.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook