Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Havenfestival IJmuiden vervroegd voor haring

IJMUIDEN

Het Havenfestival IJmuiden is dit jaar op zaterdag 17 en zondag 18 juni. Dat is wat eerder dan voorgaande edities. Het sluit nu aan op de binnenkomst van de nieuwe haring, wat een beetje het oude Vlaggetjesdag-gevoel moet terugbrengen. Het thema is dit jaar dan ook ‘Rauw aan Zee’.

1 / 1
Havenfestival IJmuiden vervroegd voor haring

Havenfestival IJmuiden vervroegd voor haring

Het is de 13de keer dat het festival plaatsheeft en volgens de organisatie is er opnieuw veel te beleven op maritiem en cultureel vlak. In de Vissershaven ligt het zelfheffende booreiland Paragon C463 ter bezichtiging. Wie zich aanmeldt via de site kan aan boord een kijkje nemen. Een andere blikvanger is de gigantische drijvende overslagkraan Nijlpaard, die weer bakken water over de Vissershaven zal uitstorten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook