BBZ-branchenorm rondhouten voor minister Van Nieuwenhuizen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de branchenorm voor controle en onderhoud van rondhouten in ontvangst genomen uit handen van BBZ voorzitter Sicko Heldoorn. De norm, samengesteld door schippers en experts, is bedoeld voor de bemanningen aan boord van traditionele zeilschepen.

BBZ-branchenorm rondhouten voor minister Van Nieuwenhuizen

De BBZ, de brancheorganisatie voor de chartervaart, sprak de minister over het vervolg op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het fatale ongeluk door een mastbreuk op de Amicitia in augustus 2016. Een belangrijke aanbeveling uit dat rapport aan de sector is dat er meer geïnvesteerd moet worden in het delen van de kennis van traditionele zeilschepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

BBZ-branchenorm rondhouten voor minister Van Nieuwenhuizen | Schuttevaer.nl

BBZ-branchenorm rondhouten voor minister Van Nieuwenhuizen

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de branchenorm voor controle en onderhoud van rondhouten in ontvangst genomen uit handen van BBZ voorzitter Sicko Heldoorn. De norm, samengesteld door schippers en experts, is bedoeld voor de bemanningen aan boord van traditionele zeilschepen.

BBZ-branchenorm rondhouten voor minister Van Nieuwenhuizen

De BBZ, de brancheorganisatie voor de chartervaart, sprak de minister over het vervolg op het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van het fatale ongeluk door een mastbreuk op de Amicitia in augustus 2016. Een belangrijke aanbeveling uit dat rapport aan de sector is dat er meer geïnvesteerd moet worden in het delen van de kennis van traditionele zeilschepen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer