Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

Franeker

De zeilende binnenvaart vond zijn einde rond 1950. Verwaarloosde tjalken, aken en klippers lagen rijendik voor de sloop. Soms bleef de oude schipper er nog op wonen en overleefde het schip nog wat langer. De mooie casco’s zijn nu al lang op. Maar ruim een jaar geleden ontdekte ik in het Reitdiep in het riet bij Schaphalsterzijl toch nog zo’n oude verwaarloosde tjalk.

1 / 3
Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook