Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

De zeilende binnenvaart vond zijn einde rond 1950. Verwaarloosde tjalken, aken en klippers lagen rijendik voor de sloop. Soms bleef de oude schipper er nog op wonen en overleefde het schip nog wat langer. De mooie casco’s zijn nu al lang op. Maar ruim een jaar geleden ontdekte ik in het Reitdiep in het riet bij Schaphalsterzijl toch nog zo’n oude verwaarloosde tjalk.

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

‘Vergis je niet, het ijzer is goed, de zeilen, alles is er nog’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche | Schuttevaer.nl

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

De zeilende binnenvaart vond zijn einde rond 1950. Verwaarloosde tjalken, aken en klippers lagen rijendik voor de sloop. Soms bleef de oude schipper er nog op wonen en overleefde het schip nog wat langer. De mooie casco’s zijn nu al lang op. Maar ruim een jaar geleden ontdekte ik in het Reitdiep in het riet bij Schaphalsterzijl toch nog zo’n oude verwaarloosde tjalk.

Het lange leven van Vrouwe Tjitsche

‘Vergis je niet, het ijzer is goed, de zeilen, alles is er nog’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer