Video

Watervliegtuig knalt op motorboot in Canadese jachthaven

Een watervliegtuig is zaterdag 8 juni op een bootje geknald toen het probeerde op stijgen vanaf het water in jachthaven Coal Harbour voor de kust van Vancouver in Canada. Op een video is te zien dat het vliegtuig een lange aanloop neemt, maar niet snel genoeg opstijgt.

Crash met het watervliegtuig en een motorbootje. Foto uit video op X

Diverse hulpdiensten waren snel ter plaatse. Aan boord van de open motorboot waren vier passagiers, twee moesten naar het ziekenhuis. De piloot werd ook gered, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Canadese Onderzoeksraad voor de Transportveiligheid doet onderzoek naar de toedracht.

Zie hieronder de video van het ongeval:

Vanuit een ander oogpunt is goed te zien hoe het motorbootje recht op het vliegtuig afvaart:

Watervliegtuig knalt op motorboot in Canadese jachthaven | Schuttevaer.nl
Video

Watervliegtuig knalt op motorboot in Canadese jachthaven

Een watervliegtuig is zaterdag 8 juni op een bootje geknald toen het probeerde op stijgen vanaf het water in jachthaven Coal Harbour voor de kust van Vancouver in Canada. Op een video is te zien dat het vliegtuig een lange aanloop neemt, maar niet snel genoeg opstijgt.

Crash met het watervliegtuig en een motorbootje. Foto uit video op X

Diverse hulpdiensten waren snel ter plaatse. Aan boord van de open motorboot waren vier passagiers, twee moesten naar het ziekenhuis. De piloot werd ook gered, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Canadese Onderzoeksraad voor de Transportveiligheid doet onderzoek naar de toedracht.

Zie hieronder de video van het ongeval:

Vanuit een ander oogpunt is goed te zien hoe het motorbootje recht op het vliegtuig afvaart: