Column

Kan remote besturing de binnenvaart veiliger maken?

Met een enorme knal voer het containerschip Monika Deymann vrijdag 1 maart tegen de Rotterdamse Willemsbrug. De stuurhut van het schip raakte beschadigd en er vielen twee containers in het water. Eigenaar Martin Deymann van de gelijknamige rederij had een bijzonder slechte vrijdagmorgen. Een dag eerder stond hij nog met een grote lach op de foto bij de opening van het Seafar onshore center in Duisburg. Vanuit dat centrum kunnen straks schepen op afstand worden bestuurd.

Hoofdredacteur René Quist.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kan remote besturing de binnenvaart veiliger maken? | Schuttevaer.nl
Column

Kan remote besturing de binnenvaart veiliger maken?

Met een enorme knal voer het containerschip Monika Deymann vrijdag 1 maart tegen de Rotterdamse Willemsbrug. De stuurhut van het schip raakte beschadigd en er vielen twee containers in het water. Eigenaar Martin Deymann van de gelijknamige rederij had een bijzonder slechte vrijdagmorgen. Een dag eerder stond hij nog met een grote lach op de foto bij de opening van het Seafar onshore center in Duisburg. Vanuit dat centrum kunnen straks schepen op afstand worden bestuurd.

Hoofdredacteur René Quist.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer