Sancties

Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin

Italië heeft het superjacht Scheherazade dat van de Russische president Vladimir Poetin zou zijn, in beslag genomen. De Scheherazade, dat 650 miljoen euro waard is,lag sinds september in een Italiaanse haven vanwege onderhoud. Dat zou pas begin volgend jaar afgerond zijn, maar het leek er de afgelopen tijd dat de bemanning het schip klaarmaakte om weer uit te varen.

Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin. Foto ANP
Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin. Foto ANP

Het 140-meter lange jacht met zes dekken lag in Marina di Carrara in Toscane. De Russische onderzoeksjournalist Maria Pevtsjich en anticorruptie-activist Georgi Alboerov meldden eerder dat de bemanning bestond uit leden van de dienst die hoge overheidsfunctionarissen beveiligt, waaronder Poetin. Dat zou bewijs zijn dat het jacht van de president is.

Het Italiaanse ministerie van Financiën meldde de beslaglegging van de Scheherazade in een persbericht. Daarin liet het ministerie weten dat uit onderzoek is gebleken dat de eigenaar van de boot banden had met “prominente elementen van de Russische overheid” en met mensen die op de sanctielijst van de Europese Unie staan.

Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin | Schuttevaer.nl
Sancties

Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin

Italië heeft het superjacht Scheherazade dat van de Russische president Vladimir Poetin zou zijn, in beslag genomen. De Scheherazade, dat 650 miljoen euro waard is,lag sinds september in een Italiaanse haven vanwege onderhoud. Dat zou pas begin volgend jaar afgerond zijn, maar het leek er de afgelopen tijd dat de bemanning het schip klaarmaakte om weer uit te varen.

Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin. Foto ANP
Italië legt superjacht Scheherazade aan ketting om link met Poetin. Foto ANP

Het 140-meter lange jacht met zes dekken lag in Marina di Carrara in Toscane. De Russische onderzoeksjournalist Maria Pevtsjich en anticorruptie-activist Georgi Alboerov meldden eerder dat de bemanning bestond uit leden van de dienst die hoge overheidsfunctionarissen beveiligt, waaronder Poetin. Dat zou bewijs zijn dat het jacht van de president is.

Het Italiaanse ministerie van Financiën meldde de beslaglegging van de Scheherazade in een persbericht. Daarin liet het ministerie weten dat uit onderzoek is gebleken dat de eigenaar van de boot banden had met “prominente elementen van de Russische overheid” en met mensen die op de sanctielijst van de Europese Unie staan.