Aanvaring

Containerschip vaart tegen Willemsbrug, containers overboord

Een containerschip is donderdag 17 maart met de lading tegen de Rotterdamse Willemsbrug gevaren. Dat gebeurde rond 13:30 uur. Daarbij vielen twee containers overboord, een bleef drijven, een ander zonk. Dit bevestigt de politie Rotterdam.

Het containerschip ligt afgemeerd aan de kade. Er komt latex uit de containers, velen zijn beschadigd. (Foto's Jelmer Bastiaans)
Het containerschip ligt afgemeerd aan de kade. Er komt latex uit de containers, velen zijn beschadigd. (Foto's Jelmer Bastiaans)

Er lijkt wel lichte schade aan de brug te zijn. Er drijft een grote hoeveelheid spullen in het water, die de havendienst eruit aan het halen is. Voorbijgangers vissen dozen en andere waren uit het water.

Omstanders kijken naar de gevallen containers.
Omstanders kijken naar de gevallen containers.
Voorbijgangers vissen spullen uit de Nieuwe Maas. (Foto Jelmer Bastiaans)
Voorbijgangers vissen spullen uit de Nieuwe Maas. (Foto Jelmer Bastiaans)

Een politie- en havendienstboot zijn aanwezig. De havendienst wist de drijvende container vast te maken en sleepte het naar de kant. Omstanders lieten weten dat de andere container wel door de politie werd vastgemaakt, maar uiteindelijk toch naar de bodem zonk.

Het containerschip Jenga van 135 meter is vastgemaakt aan de kade op het Noordereiland, er zijn meerdere agenten aanwezig. Drie andere containers zijn beschadigd, bevestigt de schipper. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek naar de techniek en de bemanning van het containerschip dat tegen de Willemsbrug botste om vast te stellen of en hoe veilige verdere vaart mogelijk is, de Zeehavenpolitie doet onderzoek naar de oorzaak achter het incident.

‘Voor nu is de prioriteit om het veilig te maken om over en onder de brug te komen’, laat de politie weten.

Een container drijft, de ander is gezonken.
Een container drijft, de ander is gezonken.
De overboord gevallen container wordt door de havendienst Rotterdam meegenomen. (Foto Jelmer Bastiaans)
De overboord gevallen container wordt door de havendienst Rotterdam meegenomen. (Foto Jelmer Bastiaans)

Op deze video, gefilmd vanuit de woontoren naast de Oudehaven, kan men zien dat het scheepvaartverkeer gewoon doorvaart.

Containerschip vaart tegen Willemsbrug, containers overboord | Schuttevaer.nl
Aanvaring

Containerschip vaart tegen Willemsbrug, containers overboord

Een containerschip is donderdag 17 maart met de lading tegen de Rotterdamse Willemsbrug gevaren. Dat gebeurde rond 13:30 uur. Daarbij vielen twee containers overboord, een bleef drijven, een ander zonk. Dit bevestigt de politie Rotterdam.

Het containerschip ligt afgemeerd aan de kade. Er komt latex uit de containers, velen zijn beschadigd. (Foto's Jelmer Bastiaans)
Het containerschip ligt afgemeerd aan de kade. Er komt latex uit de containers, velen zijn beschadigd. (Foto's Jelmer Bastiaans)

Er lijkt wel lichte schade aan de brug te zijn. Er drijft een grote hoeveelheid spullen in het water, die de havendienst eruit aan het halen is. Voorbijgangers vissen dozen en andere waren uit het water.

Omstanders kijken naar de gevallen containers.
Omstanders kijken naar de gevallen containers.
Voorbijgangers vissen spullen uit de Nieuwe Maas. (Foto Jelmer Bastiaans)
Voorbijgangers vissen spullen uit de Nieuwe Maas. (Foto Jelmer Bastiaans)

Een politie- en havendienstboot zijn aanwezig. De havendienst wist de drijvende container vast te maken en sleepte het naar de kant. Omstanders lieten weten dat de andere container wel door de politie werd vastgemaakt, maar uiteindelijk toch naar de bodem zonk.

Het containerschip Jenga van 135 meter is vastgemaakt aan de kade op het Noordereiland, er zijn meerdere agenten aanwezig. Drie andere containers zijn beschadigd, bevestigt de schipper. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) doet onderzoek naar de techniek en de bemanning van het containerschip dat tegen de Willemsbrug botste om vast te stellen of en hoe veilige verdere vaart mogelijk is, de Zeehavenpolitie doet onderzoek naar de oorzaak achter het incident.

‘Voor nu is de prioriteit om het veilig te maken om over en onder de brug te komen’, laat de politie weten.

Een container drijft, de ander is gezonken.
Een container drijft, de ander is gezonken.
De overboord gevallen container wordt door de havendienst Rotterdam meegenomen. (Foto Jelmer Bastiaans)
De overboord gevallen container wordt door de havendienst Rotterdam meegenomen. (Foto Jelmer Bastiaans)

Op deze video, gefilmd vanuit de woontoren naast de Oudehaven, kan men zien dat het scheepvaartverkeer gewoon doorvaart.