Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

IHC test megasnijkopzuiger Krios uitvoering op Noordzee

KINDERDIJK

Royal IHC gebouwde megasnijkopzuiger Krios is de afgelopen weken flink uitgetest. Op het programma stonden beproevingen op de Noordzee en baggerwerk op de Tweede Maasvlakte. Binnenkort volgt de oplevering aan Boskalis.

1 / 1
De gloednieuwe snijkopzuiger Krios op proeftocht. (Foto PAS Publicaties)

De gloednieuwe snijkopzuiger Krios op proeftocht. (Foto PAS Publicaties)

De 152 meter lange en 28 meter brede zelfvarende zuiger (bouwnummer CO1277) is een zusterschip van de Helios, die Royal IHC in 2017 aan Boskalis heeft opgeleverd. De zuigers behoren tot de grootste in hun soort ter wereld. Boskalis plaatste in april 2017 de bouworder bij de werf in Kinderdijk en op 1 oktober 2019 ging de zuiger daar te water. Alles is groot en indrukwekkend aan het baggervaartuig, dat een geïnstalleerd vermogen heeft van 23.700 kW. De pompcapaciteit bedraagt 15.600 kW, het cuttervermogen 7000 kW en de baggerdiepte maximaal 35 meter. De 50 meter lange cutterladder weegt ruim 2000 ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Paul Schaap)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook