Zuiging trekt botentrailer en auto het water in

Een Nederlands schip, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, heeft donderdag (30 augustus) een auto met boottrailer het water ingetrokken. Dat gebeurde op de Neckar ter hoogte van Offenau, Neckarkilometer 98,25. Volgens de politie voer de schipper te hard.

De 28-jarige eigenaar van een plezierbootje was kort na 19:00 uur bezig op een helling de boot met zijn BMW 5 stationwagon en een trailer uit het water te halen. Op hetzelfde moment voer het binnenschip (85 x 8,50 meter) met grote snelheid langs en trok zulke golven dat de trailer de rivier in werd gezogen. Ook de BMW werd een paar meter mee het water in getrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zuiging trekt botentrailer en auto het water in | Schuttevaer.nl

Zuiging trekt botentrailer en auto het water in

Een Nederlands schip, waarvan de naam niet bekend is gemaakt, heeft donderdag (30 augustus) een auto met boottrailer het water ingetrokken. Dat gebeurde op de Neckar ter hoogte van Offenau, Neckarkilometer 98,25. Volgens de politie voer de schipper te hard.

De 28-jarige eigenaar van een plezierbootje was kort na 19:00 uur bezig op een helling de boot met zijn BMW 5 stationwagon en een trailer uit het water te halen. Op hetzelfde moment voer het binnenschip (85 x 8,50 meter) met grote snelheid langs en trok zulke golven dat de trailer de rivier in werd gezogen. Ook de BMW werd een paar meter mee het water in getrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer