Gewonde na explosie op binnenvaartschip

Bij een explosie op een binnenvaartschip is dinsdagmiddag 15 augustus een gewonde gevallen. De schipper wist zelf naar de haven van Stavoren te varen, waar het toegesnelde ambulancepersoneel en redders van de KNRM het slachtoffer van boord haalden.

Het binnenvaartschip voert op het IJsselmeer ter hoogte van Stavoren toen de explosie plaatshad. De reddingboten ’t Span uit Andijk en Johanna Maria uit Medemblik werden gealarmeerd. Het slachtoffer bleek niet levensbedreigend gewond, maar moest wel zo snel mogelijk van boord worden gehaald. Het binnenvaartschip zette intussen koers naar de haven van Stavoren, waar bij aankomst een ambulance gereed stond. (EvH)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer