Veel zonen op Sleepbootdagen Vianen

Meer dan 100.000 bezoekers bezochten dit jaar de Sleepbootdagen in Vianen. Tijdens het prachtige Hemelvaartsweekend vertoonden meer dan 180 sleepboten zich rond het Sluiseiland. Opviel dat veel vaders hun zoon hadden meegenomen.

SB-dagen

Door Tessa Heerschop
‘Een sleepboot is een stoer schip’, zegt Jaap Bakker, de voorzitter van de Vereniging De MotorSleepboot (VDMS), die samen met Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen de dagen organiseert. Bakker werd geboren op een binnenvaartschip en was tot zijn zesde aan boord. ‘Ik ben met het water verbonden.’ Die liefde heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Tim (26), die binnenvaartschipper is en als hobby een opduwertje heeft.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Veel zonen op Sleepbootdagen Vianen | Schuttevaer.nl

Veel zonen op Sleepbootdagen Vianen

Meer dan 100.000 bezoekers bezochten dit jaar de Sleepbootdagen in Vianen. Tijdens het prachtige Hemelvaartsweekend vertoonden meer dan 180 sleepboten zich rond het Sluiseiland. Opviel dat veel vaders hun zoon hadden meegenomen.

SB-dagen

Door Tessa Heerschop
‘Een sleepboot is een stoer schip’, zegt Jaap Bakker, de voorzitter van de Vereniging De MotorSleepboot (VDMS), die samen met Stichting Nationale Sleepbootdagen Vianen de dagen organiseert. Bakker werd geboren op een binnenvaartschip en was tot zijn zesde aan boord. ‘Ik ben met het water verbonden.’ Die liefde heeft hij doorgegeven aan zijn zoon Tim (26), die binnenvaartschipper is en als hobby een opduwertje heeft.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer