Rotterdam Bulk Terminal moet snel schoner lozen

Overslagbedrijf Rotterdam Bulk Terminal (RBT) in Vlaardingen moet de Raad van State binnen enkele dagen laten weten hoe het zijn regenwater schoner zal maken voor lozing in de Vulcaanhaven. Dat is de voorlopige uitkomst van een spoedzitting bij de Raad in Den Haag.

Komt het bedrijf niet met een bevredigend antwoord, dan blijft vrijwel zeker de dwangsom in stand die de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft opgelegd. Die wil dat binnen een week een einde komt aan de vervuiling van de Vulcaanhaven, op straffe van een boete van maximaal 120.000 euro.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rotterdam Bulk Terminal moet snel schoner lozen | Schuttevaer.nl

Rotterdam Bulk Terminal moet snel schoner lozen

Overslagbedrijf Rotterdam Bulk Terminal (RBT) in Vlaardingen moet de Raad van State binnen enkele dagen laten weten hoe het zijn regenwater schoner zal maken voor lozing in de Vulcaanhaven. Dat is de voorlopige uitkomst van een spoedzitting bij de Raad in Den Haag.

Komt het bedrijf niet met een bevredigend antwoord, dan blijft vrijwel zeker de dwangsom in stand die de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft opgelegd. Die wil dat binnen een week een einde komt aan de vervuiling van de Vulcaanhaven, op straffe van een boete van maximaal 120.000 euro.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer