Bemanning Glarus uit handen piraten

De 12 bemanningsleden van de bulkcarrier Glarus van de Zwitserse rederij Massoel zijn vrijgelaten door de Nigeriaanse piraten die ze op 22 september hadden ontvoerd.

Een woordvoerder namens Massoel: ‘Afgelopen weekend kwamen de 12 via Frankfurt in Zürich aan. Daar volgde de debriefing door de Zwitserse autoriteiten. Bij de kaping bleven zeven bemanningsleden op het schip achter. Die voeren het naar Port Harcourt, waarna ze werden gerepatrieerd. Er werd een nieuwe bemanning ingevlogen en het schip zette op 29 september haar reis voort’, aldus woordvoerder Patrick Adamson van MTI Network in Londen, namens Massoel. Over de hoogte van het losgeld wil hij, zoals gebruikelijk, geen mededelingen doen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Bemanning Glarus uit handen piraten | Schuttevaer.nl

Bemanning Glarus uit handen piraten

De 12 bemanningsleden van de bulkcarrier Glarus van de Zwitserse rederij Massoel zijn vrijgelaten door de Nigeriaanse piraten die ze op 22 september hadden ontvoerd.

Een woordvoerder namens Massoel: ‘Afgelopen weekend kwamen de 12 via Frankfurt in Zürich aan. Daar volgde de debriefing door de Zwitserse autoriteiten. Bij de kaping bleven zeven bemanningsleden op het schip achter. Die voeren het naar Port Harcourt, waarna ze werden gerepatrieerd. Er werd een nieuwe bemanning ingevlogen en het schip zette op 29 september haar reis voort’, aldus woordvoerder Patrick Adamson van MTI Network in Londen, namens Massoel. Over de hoogte van het losgeld wil hij, zoals gebruikelijk, geen mededelingen doen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer