Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stella Artois via het Albertkanaal naar Antwerpen

JUPILLE

De Belgische brouwer AB InBev hevelt een grote stroom containers van de weg over naar de binnenvaart. In eerste instantie gaat het om 100 containers per week die voortaan per schip van de brouwerij in Jupille (bij Luik) naar Antwerpen worden vervoerd. Daar blijft het niet bij, zegt het bedrijf. AB InBev heeft het streven dat aantal in 2020 nog eens te verdubbelen naar 200 per week, ofwel tienduizend per jaar.

1 / 1
Stella Artois via het Albertkanaal naar Antwerpen

Stella Artois via het Albertkanaal naar Antwerpen

Het project werd donderdag 25 april met veel vertoon gepresenteerd. In aanwezigheid van onder andere de Belgische premier Charles Michel werden bij containerterminal Euroports in Luik de eerste containers met bier aan boord van het koppelverband Skyline geladen. Hoewel AB Inbev spreekt van een ‘bierboot’ haakt het bedrijf in feite aan bij de bestaande containerlijn van Transport Fluvial de Conteneurs (TFC) in Angleur. Die pendelt met vier schepen via het Albertkanaal heen en weer tussen Luik en Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook