Aan de reis: Euroknallers en baggertarieven

Hoewel er nog een redelijk ladingaanbod, houden de vrachtprijzen niet over. Schippers zijn niet trots op de prijzen waarvoor ze gaan varen. ‘Het houdt je van de straat’, meldt een schipper. Andere kwalificaties van de markt zijn ‘euroknallers’, ‘knudde’, ‘baggertarieven’, ‘keuze uit slecht en erg slecht’ en ‘schaamteloze aanbiedingen’.

De lage prijzen zorgen er wel voor dat de schipper zijn kosten van de reis zo langzamerhand niet meer of slechts gedeeltelijk krijgt vergoed. Ook is het goed kijken of er wel een retourreis is te krijgen, want leeg varen kan voor deze prijzen bijna niet meer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Aan de reis: Euroknallers en baggertarieven | Schuttevaer.nl

Aan de reis: Euroknallers en baggertarieven

Hoewel er nog een redelijk ladingaanbod, houden de vrachtprijzen niet over. Schippers zijn niet trots op de prijzen waarvoor ze gaan varen. ‘Het houdt je van de straat’, meldt een schipper. Andere kwalificaties van de markt zijn ‘euroknallers’, ‘knudde’, ‘baggertarieven’, ‘keuze uit slecht en erg slecht’ en ‘schaamteloze aanbiedingen’.

De lage prijzen zorgen er wel voor dat de schipper zijn kosten van de reis zo langzamerhand niet meer of slechts gedeeltelijk krijgt vergoed. Ook is het goed kijken of er wel een retourreis is te krijgen, want leeg varen kan voor deze prijzen bijna niet meer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer