Schade door fout tijdens oplopen

Twee tankers hebben zondag 17 maart schade opgelopen op de Rijn bij Oestrich-Winkel. Tijdens een verkeerd ingeschatte oploopmanoeuvre raakte het achterschip van de oploper de boeg van de andere tanker.

Beide schepen waren in de opvaart. De oplopende schipper zag te laat dat er nog een schip in de dalvaart was dat hem dicht tegen het midden tegemoet kwam, zegt de politie. Dat schip zou op het radarbeeld zijn weggevallen omdat de echo werd afgeschermd door een koppelverband dat voor beide tankers voer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schade door fout tijdens oplopen | Schuttevaer.nl

Schade door fout tijdens oplopen

Twee tankers hebben zondag 17 maart schade opgelopen op de Rijn bij Oestrich-Winkel. Tijdens een verkeerd ingeschatte oploopmanoeuvre raakte het achterschip van de oploper de boeg van de andere tanker.

Beide schepen waren in de opvaart. De oplopende schipper zag te laat dat er nog een schip in de dalvaart was dat hem dicht tegen het midden tegemoet kwam, zegt de politie. Dat schip zou op het radarbeeld zijn weggevallen omdat de echo werd afgeschermd door een koppelverband dat voor beide tankers voer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer