Machinekamerbrand op de Boven-Rijn

Op de Boven-Rijn bij Rastatt is zaterdagmorgen 23 februari brand uitgebroken in de machinekamer van een opvarend schip. De schipper van het met schroot geladen koppelverband ontdekte omstreeks 6.00 uur een sterke rookontwikkeling en riep de Wasserschutzpolizei op.

Hij voer op dat moment bij Wintersdorf (km 338), vlakbij het sluizencomplex van Iffezheim. Ondanks het feit dat er brand was wist hij de sluis zelfstandig te bereiken. Daar stond de vrijwillige brandweer uit Iffezheim al met 25 man klaar om te blussen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Machinekamerbrand op de Boven-Rijn | Schuttevaer.nl

Machinekamerbrand op de Boven-Rijn

Op de Boven-Rijn bij Rastatt is zaterdagmorgen 23 februari brand uitgebroken in de machinekamer van een opvarend schip. De schipper van het met schroot geladen koppelverband ontdekte omstreeks 6.00 uur een sterke rookontwikkeling en riep de Wasserschutzpolizei op.

Hij voer op dat moment bij Wintersdorf (km 338), vlakbij het sluizencomplex van Iffezheim. Ondanks het feit dat er brand was wist hij de sluis zelfstandig te bereiken. Daar stond de vrijwillige brandweer uit Iffezheim al met 25 man klaar om te blussen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer