Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Als de dood voor weer een blauwe envelop’ (video)

HILVERSUM

EenVandaag bracht donderdag 31 januari het schokkende relaas van binnenvaartmatroos Maarten Oosterbaan, van wie de Nederlandse belastingdienst vóór vrijdag ruim 24.000 euro wil zien. Dat is een naheffing sociale lasten voor de jaren na 2010 die hij voor Hartborg SA onder Luxemburgse vlag voer.

1 / 1
‘Als de dood voor weer een blauwe envelop’ (video)

‘Als de dood voor weer een blauwe envelop’ (video)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • a.o stienstra

  Volgens mij moeten we ons eerder druk maken om collega’s die minder verdienen . In welke beroepsgroep dan ook .

 • JHEG van der Zanden

  Maar hij verdienden Netto meer als zijn collega onder Nederlandse vlag . En daar gaat het om .

 • Henri Derksen

  Ja Mieke ik heb het ook gezien, en vraag me echt af of dit juridisch wel klopt? Betrokkene heeft zijn salaris waarschijnlijk slechts netto ontvangen. Loonstroken en bankafschriften zijn het bewijs. Dat verschil tussen bruto en netto is ten laste van de werkgever, toch? Als hij het salaris wel volledig bruto heeft gehad, heeft de BelastingDient terecht een punt. Zo wie zo lijkt het me verstandig als hij juridische hulp vraagt en in ieder geval bezwaar maakt en het zonodig voor laat komen. Hij is immers geen ZZPer. Iets wat je niet gekregen hebt, kun je ook niet afdragen toch? Nu wordt hij gestraft voor de (opzettelijke?) fouten van een ander. Wie minder goed is in juridische zaken doet er wellicht verstandig aan om een vakbond te raadplegen. En de overheid zou er meer aan moeten doen om zulke beun de haas werkgevers echt aan te pakken. Daarnaast is het heel schadelijk voor de branche want de ondernemer heeft met zijn gedrag de vrachtprijzen kunstmatig laag gehouden, ja geen wonder dat de concurrentie moordend is voor wie zich wel aan de regels houdt. Hopelijk kan de SAB ook helpen en voorlichting geven aan binnenvaartpersoneel om toekomstige slachtoffers te voorkomen. Ik kan hem en z’n familie alleen maar sterkte en wijsheid wensen.
  Nautische groet van Henri.

 • mieke Kuipers

  Ik heb het op het nieuws gezien .Jammer. triest

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook