Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

AIS-reddingvest zet drenkeling op de kaart

Rotterdam

Een nieuw, op een reddingvest te monteren AIS-baken zet drenkelingen direct op de elektronische kaart. Zodra het reddingvest zich opent, activeert het baken en zien in de omgeving varende schepen met een geschikt elektronisch kaartsysteem binnen 15 seconden een groot MOB-alarm op het kaartscherm, binnen een minuut gevolgd door de positie van de drenkeling.

1 / 2
AIS-reddingvest zet drenkeling op de kaart

AIS-reddingvest zet drenkeling op de kaart

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • H. Heynen

  Beste Grooten-Wendt, overboord vallen kan door gladheid, struikelen, een windstoot, even niet opletten, een knappend steekeind, een onverwachte scheepsbeweging enz. Een maatregel die ‘ze’hebben bedacht is een reling rond het hele schip. Daar kleven mijns inziens echter meer bezwaren aan.

 • T.M.M. Grooten-Wendt

  Iedereen gewoon verplicht met ais laten chippen zoals ze met huisdieren doen,dan kennen ze ook je terugvinden als je nog ergens verdwaald bent.Denk dat ze beter eerst naar de oorzaken van ongelukken kunnen kijken,daar maatregelen naar nemen.

 • S.K.J. Daalder

  Vanaf morgen verplicht stellen op elk schip net als een flashlight standaard op vest monteren !
  Als iedereen er een heeft en draagt zal dat minimaal de helft aan verdrinkingsdrama’s schelen
  Er zal gerust af en toe een vals alarm zijn maar dat weegt niet op tegen de voordelen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook