De vergeten kaaisjouwers

De Lange van Benthem, Rooie Jan, de Kluut, Sneetje, de Scheve Schoen, Dolle Graot, de Gaode, de Gekke van Megen en de Kiep, met dat ene been. Het zijn allemaal namen van Nijmeegse kaaisjouwers, de mannen die de lading op de Nijmeegse Waalkade uit de schepen laadden en losten. Ze brachten Nijmegen welvaart, maar werden door de rest van de stad met de nek aangekeken. De Nijmeegse verhalenschrijver Frank Antonie van Alphen dook in hun verhaal.

De vergeten kaaisjouwers

‘Deze mannen brachten Nijmegen welvaart’
‘Allerarmsten woonden in de benedenstad’
‘Zakkendragers tilden 80 kilo’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

De vergeten kaaisjouwers | Schuttevaer.nl

De vergeten kaaisjouwers

De Lange van Benthem, Rooie Jan, de Kluut, Sneetje, de Scheve Schoen, Dolle Graot, de Gaode, de Gekke van Megen en de Kiep, met dat ene been. Het zijn allemaal namen van Nijmeegse kaaisjouwers, de mannen die de lading op de Nijmeegse Waalkade uit de schepen laadden en losten. Ze brachten Nijmegen welvaart, maar werden door de rest van de stad met de nek aangekeken. De Nijmeegse verhalenschrijver Frank Antonie van Alphen dook in hun verhaal.

De vergeten kaaisjouwers

‘Deze mannen brachten Nijmegen welvaart’
‘Allerarmsten woonden in de benedenstad’
‘Zakkendragers tilden 80 kilo’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer