De champagnefles bleef heel

‘Het schip was voor het ongeluk geboren. Als de doop niet in een keer goed gaat, rust er geen zegen op’, zegt Chris Nannen uit Delfzijl in Gronings dialect. Hij blijkt terug op maart 1947, het ijs is juist uit het Winschoterdiep verdwenen. Aan de boorden van het Winschoterdiep staat bij Scheepswerf Bodewes in Martenshoek een menigte om het casco van de nieuwbouwcoaster Rian te water zien gaan.

De champagnefles bleef heel

Slechte start bleef coaster Rian achtervolgen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

De champagnefles bleef heel | Schuttevaer.nl

De champagnefles bleef heel

‘Het schip was voor het ongeluk geboren. Als de doop niet in een keer goed gaat, rust er geen zegen op’, zegt Chris Nannen uit Delfzijl in Gronings dialect. Hij blijkt terug op maart 1947, het ijs is juist uit het Winschoterdiep verdwenen. Aan de boorden van het Winschoterdiep staat bij Scheepswerf Bodewes in Martenshoek een menigte om het casco van de nieuwbouwcoaster Rian te water zien gaan.

De champagnefles bleef heel

Slechte start bleef coaster Rian achtervolgen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer