EIB en ING lenen Spliethoff 110 miljoen voor scrubbers op 42 schepen

Spliethoff heeft een leningsovereenkomst van 110 miljoen euro afgesloten met ING en de Europese Investeringsbank (EIB) voor de aanschaf van scrubbers en ballastwater-reinigers voor 42 schepen van de vloot.

EIB en ING lenen Spliethoff 110 miljoen voor scrubbers op 42 schepen

De lening voor de Amsterdamse rederij komt uit een kredietfaciliteit van 300 miljoen euro, die ING en de EIB vorig jaar hebben geïntroduceerd om investeringen te ondersteunen die zijn gericht op ‘vergroening’ van de Europese scheepvaartsector. Daarmee kunnen investeringen tegen een veel lagere rente worden gefinancierd dan met gewone leningen, omdat de EIB-rente de laagste in de markt is. Hoeveel Spliethoff betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

EIB en ING lenen Spliethoff 110 miljoen voor scrubbers op 42 schepen | Schuttevaer.nl

EIB en ING lenen Spliethoff 110 miljoen voor scrubbers op 42 schepen

Spliethoff heeft een leningsovereenkomst van 110 miljoen euro afgesloten met ING en de Europese Investeringsbank (EIB) voor de aanschaf van scrubbers en ballastwater-reinigers voor 42 schepen van de vloot.

EIB en ING lenen Spliethoff 110 miljoen voor scrubbers op 42 schepen

De lening voor de Amsterdamse rederij komt uit een kredietfaciliteit van 300 miljoen euro, die ING en de EIB vorig jaar hebben geïntroduceerd om investeringen te ondersteunen die zijn gericht op ‘vergroening’ van de Europese scheepvaartsector. Daarmee kunnen investeringen tegen een veel lagere rente worden gefinancierd dan met gewone leningen, omdat de EIB-rente de laagste in de markt is. Hoeveel Spliethoff betaalt, wordt niet bekendgemaakt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer