De Boer bestelt nieuwe ploegboot

Naast een nieuwe sleephopperzuiger laat Baggerbedrijf de Boer/Dutch Dredging uit Sliedrecht nu ook een nieuwe ploegboot bouwen. De order hiervoor is geplaatst bij Scheepswerf Hoekman op Urk, die eerder ook de ploegboot Kees Jr voor De Boer heeft gebouwd.

De nieuwe ploegboot moet volgend jaar mei worden opgeleverd en gaat Peter heten. Het ontwerp is gebaseerd op dat van de Kees Jr. Hiervan heeft de bouw in 2013 plaatsgevonden en de doop en overdracht op 29 januari 2014. De Peter kan naast ploegen ook sleep- en duwwerk verrichten en tevens als survey- en hulpvaartuig bij de wereldwijde baggeroperaties van de sleephopperzuigers van De Boer worden ingezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer