Chemicaliën leggen bagger stil (video)

Vrijwel al het baggerwerk, waarbij grond en baggerspecie in afzetlocaties moet worden opgeslagen, ligt stil. Vooral het kleinschalige werk, maar ook de baggerwerken op de Waal. Want nergens in Nederland wordt nog slib opgenomen in diepe plassen en zandputten. Oorzaak: chemische stoffen, genaamd PFAS, behorend tot de Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). 

Baggeren op de gekanaliseerde Hollandsche IJssel. (Archiefbeeld HDSR)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (3)

 • Update.
  Hoeveel boter heeft onze Mafia, aka onze overheid, niet op het hoofd.
  Heb gisteravond met stijgende verbazing Zembla zitten kijken. Er word al tien jaar vervuilt baggerslib en bouw afval geimporteerd om te storten in zandwinputten, oa Heerenwaarden. Dit gebeurd onder de noemer “nuttig hergebruik” en “natuur ontwikkeling”. Je moet maar lef hebben om het zo te noemen.
  Het slib word geimporteerd omdat we zelf niet genoeg hebben????????????
  Het mocht tot vorig jaar 20 % (gewicht) bodem vreemd materiaal bevatten. Dit kan alles zijn, van plastic, koelkasten, via schoonmoeders tot Duitse helmen toe.
  Dat is meer dan een afgeladen kempenaar op een 110 mtr. Dit werd “legaal” gestort.

  Er word met medeweten van de Mafia (overheid) willens en wetens giftig afval en asbest gestort. Toezichthouders in dienst van de gemeente rade een aannemer zelfs aan om asbest houdende bagger gewoon te storten en er een schoon laagje overheen te doen.

  Controle en/of handhaving is er niet, of mag niet.
  Pas na het spreekwoordelijke pistool op het voorhoofd van de staats secretaris zijn er 10 schepen gecontroleerd, alle 10 waren niet in orde. Toch zijn er 8 gestort.
  RWS was niet bereid tot een reactie, goh wat vreemd.
  Ook vandaag word er weer gestort.

  En nu breekt opeens om 0,1 MICRO gram op een kilo (0,1 gram per ton drogestof) PFAS de pleuris uit. Wie er nog iets van snapt mag het me uitleggen.

  Handhaven is duidelijk een verdienmodel, of sociaal maatschappelijk afhankelijk.
  Een lap naast de motor op de vloer kost 1200 pleuri, maar asbest/arseen storten maakt niet uit.
  Zoontje van Halalsema loopt met een onklaar gemaakt pistool op zak, maar het is geen wapenbezit, want het was het bezit van pappa Oey oei.
  Als ik hier in de stuurhut een AK47 heb staan van mijn maatje Willem H., die een poosje uit logeren is, vlieg ik de bak in hoor, ook al is die AK47 niet van mij. Ik kom er ook niet af met een FOEI gesprek.
  Nog gekker, als ik als schipper met mijn vinger/hand een schietbeweging maak naar zo’n fucking irritante k*t waterscooter met een of ander verwend tering jong erop (die vervolgens staat te demonstreren voor een beter klimaat) en die bellen de politie, dan word je met een man of 12 met getrokken pistool van boord gehaald en in de bak gepleurd.

  Volgens de pathalogisch leugenaar Rutte is NL een gaaf land en hij vergelijkt het met een vaasje. Ik heb nieuws voor pinokkio. NL is een kruik, en die ligt al jaren in het water en volgens een oud Nederlands spreekwoord gaat die een keer barsten.

  Ps het is wel heel erg patriottisch om een NL spreekwoord te gebruiken, ik ga op zoek naar een Swahili, Afghaans of Turks spreekwoord.

  Pps Alle opmerkingen in het bovenstaande stuk die opgevat worden als gender beledigend, of racistisch zijn absoluut niet zo bedoeld, en bij voorbaat mijn excuus.

  Geplaatst door: Mario Noldes op
 • helemaal mee eens!!

  Geplaatst door: M. Emens op
 • Ik raad iedereen die een bucket list heeft deze met een noodgang af te gaan werken.
  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de wereld kerstmis 2019 absoluut niet meer gaat halen. Komt het niet door het jankende gedram van Griezelige Gretha met der Co2 lul verhaal, dan is het wel de stikstof leugen of de PFAS. Er zijn ook nog wat andere politieke dreigingen, maar die laat ik ff buiten beschouwing.

  Zelfs 1 van de grootste Co2 orakels, Obama, gelooft niet in zijn eigen verhaal. Hij heeft een “hutje” gekocht van een miljoen of 15 AAN HET WATER!!!!!!!! Volgens zijn eigen verhaal staat er van die hut binnen een jaar of 15 alleen de schoorsteen nog boven water.
  Als elke politicus ‘pinokio eigenschappen’ zou hebben kan heel de wereld worden voorzien van energie door biomassa-neuzen.

  Het stikstof verhaal is hetzelfde als het Co2 verhaal. Planten hebben stikstof nodig om Co2 op te nemen, dus hoe meer stikstof hoe meer Co2 er opgenomen kan worden. What’s the problem???????
  De atmosfeer bestaat voor bijna 80 % uit stikstof (gas).

  Dan PFAS. Daar vallen ondermeer alle TEFLON (gerelateerde) producten onder. Dus ook vuilafstotende kleding, schoenen, vetvrije smeermiddelen enz enz, en de Tefalpan. Het is net voor WO2 ontdekt. Werd als eerste toegepast in de atoombom, en een aantal jaren na de oorlog toegestaan voor consumenten toepassingen. Dat is dan weer vreemd vind ik, als ik hier lees dat PFAS tot de ZEER ZORGWEKKENDE STOFFEN behoord.
  Eigenlijk sta je dan je biefstuk (ik weet het politiek zeer incorrect vlees eten, maar WTF we halen kerst toch niet meer) te bakken op een ZZS.

  Als gevolg van het niet meer baggeren zal bij een beetje nat najaar alles wel onder water komen te staan, en dat word dan weer uitgelegd als “Climate change”, nog meer waterlanders van Griezelige Gretha.

  Mij is de laatste jaren duidelijk geworden dat de westerse beschaving (foute blanke mens (gender neutraal ik leer het wel)) linksom of rechtsom naar de kloten moet. De indoctrinatie van de jeugd heeft nog beter gewerkt als bij Hitler. Het gros van de kinderen is ervan overtuigd dat de mensheid nog maar 10 tot 15 jaar heeft. BRAVO LINKSE LOONEY BRIGADE.
  Het IPCC “voorspeld” al sinds 1989 dat de wereld nog amper 10 jaar te gaan heeft.
  Ik denk dan dat ik in een parallelle wereld vaar of zo.
  https://www.youtube.com/watch?v=-1XNjh5k9TY
  Wat info waar al deze onzin zijn oorsprong heeft, kijk en huiver.

  Ik snap ook niet dat de jeugd er iets op tegen heeft dat mijn generatie (1966) de fossiele brandstoffen opmaakt, Hun willen die toch niet gebruiken.

  Beter op het milieu letten 1000% mee eens, maar deze waanzin gooit zoveel zand (hopelijk zonder PFAS) in de economische raderen dat we regelrecht richting crisis gaan, en dan veel erger dan in 2008, ik denk eerder als in de jaren 30.

  PS Sorry Sylvana S. “foute blanke mens” moet natuurlijk “foute witte mens” zijn, ik bied mij nederig excuus aan.

  Geplaatst door: Mario Noldes op

Reageer

Chemicaliën leggen bagger stil (video) | Schuttevaer.nl

Chemicaliën leggen bagger stil (video)

Vrijwel al het baggerwerk, waarbij grond en baggerspecie in afzetlocaties moet worden opgeslagen, ligt stil. Vooral het kleinschalige werk, maar ook de baggerwerken op de Waal. Want nergens in Nederland wordt nog slib opgenomen in diepe plassen en zandputten. Oorzaak: chemische stoffen, genaamd PFAS, behorend tot de Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS). 

Baggeren op de gekanaliseerde Hollandsche IJssel. (Archiefbeeld HDSR)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Deel dit artikel

Reacties (3)

 • Update.
  Hoeveel boter heeft onze Mafia, aka onze overheid, niet op het hoofd.
  Heb gisteravond met stijgende verbazing Zembla zitten kijken. Er word al tien jaar vervuilt baggerslib en bouw afval geimporteerd om te storten in zandwinputten, oa Heerenwaarden. Dit gebeurd onder de noemer “nuttig hergebruik” en “natuur ontwikkeling”. Je moet maar lef hebben om het zo te noemen.
  Het slib word geimporteerd omdat we zelf niet genoeg hebben????????????
  Het mocht tot vorig jaar 20 % (gewicht) bodem vreemd materiaal bevatten. Dit kan alles zijn, van plastic, koelkasten, via schoonmoeders tot Duitse helmen toe.
  Dat is meer dan een afgeladen kempenaar op een 110 mtr. Dit werd “legaal” gestort.

  Er word met medeweten van de Mafia (overheid) willens en wetens giftig afval en asbest gestort. Toezichthouders in dienst van de gemeente rade een aannemer zelfs aan om asbest houdende bagger gewoon te storten en er een schoon laagje overheen te doen.

  Controle en/of handhaving is er niet, of mag niet.
  Pas na het spreekwoordelijke pistool op het voorhoofd van de staats secretaris zijn er 10 schepen gecontroleerd, alle 10 waren niet in orde. Toch zijn er 8 gestort.
  RWS was niet bereid tot een reactie, goh wat vreemd.
  Ook vandaag word er weer gestort.

  En nu breekt opeens om 0,1 MICRO gram op een kilo (0,1 gram per ton drogestof) PFAS de pleuris uit. Wie er nog iets van snapt mag het me uitleggen.

  Handhaven is duidelijk een verdienmodel, of sociaal maatschappelijk afhankelijk.
  Een lap naast de motor op de vloer kost 1200 pleuri, maar asbest/arseen storten maakt niet uit.
  Zoontje van Halalsema loopt met een onklaar gemaakt pistool op zak, maar het is geen wapenbezit, want het was het bezit van pappa Oey oei.
  Als ik hier in de stuurhut een AK47 heb staan van mijn maatje Willem H., die een poosje uit logeren is, vlieg ik de bak in hoor, ook al is die AK47 niet van mij. Ik kom er ook niet af met een FOEI gesprek.
  Nog gekker, als ik als schipper met mijn vinger/hand een schietbeweging maak naar zo’n fucking irritante k*t waterscooter met een of ander verwend tering jong erop (die vervolgens staat te demonstreren voor een beter klimaat) en die bellen de politie, dan word je met een man of 12 met getrokken pistool van boord gehaald en in de bak gepleurd.

  Volgens de pathalogisch leugenaar Rutte is NL een gaaf land en hij vergelijkt het met een vaasje. Ik heb nieuws voor pinokkio. NL is een kruik, en die ligt al jaren in het water en volgens een oud Nederlands spreekwoord gaat die een keer barsten.

  Ps het is wel heel erg patriottisch om een NL spreekwoord te gebruiken, ik ga op zoek naar een Swahili, Afghaans of Turks spreekwoord.

  Pps Alle opmerkingen in het bovenstaande stuk die opgevat worden als gender beledigend, of racistisch zijn absoluut niet zo bedoeld, en bij voorbaat mijn excuus.

  Geplaatst door: Mario Noldes op
 • helemaal mee eens!!

  Geplaatst door: M. Emens op
 • Ik raad iedereen die een bucket list heeft deze met een noodgang af te gaan werken.
  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de wereld kerstmis 2019 absoluut niet meer gaat halen. Komt het niet door het jankende gedram van Griezelige Gretha met der Co2 lul verhaal, dan is het wel de stikstof leugen of de PFAS. Er zijn ook nog wat andere politieke dreigingen, maar die laat ik ff buiten beschouwing.

  Zelfs 1 van de grootste Co2 orakels, Obama, gelooft niet in zijn eigen verhaal. Hij heeft een “hutje” gekocht van een miljoen of 15 AAN HET WATER!!!!!!!! Volgens zijn eigen verhaal staat er van die hut binnen een jaar of 15 alleen de schoorsteen nog boven water.
  Als elke politicus ‘pinokio eigenschappen’ zou hebben kan heel de wereld worden voorzien van energie door biomassa-neuzen.

  Het stikstof verhaal is hetzelfde als het Co2 verhaal. Planten hebben stikstof nodig om Co2 op te nemen, dus hoe meer stikstof hoe meer Co2 er opgenomen kan worden. What’s the problem???????
  De atmosfeer bestaat voor bijna 80 % uit stikstof (gas).

  Dan PFAS. Daar vallen ondermeer alle TEFLON (gerelateerde) producten onder. Dus ook vuilafstotende kleding, schoenen, vetvrije smeermiddelen enz enz, en de Tefalpan. Het is net voor WO2 ontdekt. Werd als eerste toegepast in de atoombom, en een aantal jaren na de oorlog toegestaan voor consumenten toepassingen. Dat is dan weer vreemd vind ik, als ik hier lees dat PFAS tot de ZEER ZORGWEKKENDE STOFFEN behoord.
  Eigenlijk sta je dan je biefstuk (ik weet het politiek zeer incorrect vlees eten, maar WTF we halen kerst toch niet meer) te bakken op een ZZS.

  Als gevolg van het niet meer baggeren zal bij een beetje nat najaar alles wel onder water komen te staan, en dat word dan weer uitgelegd als “Climate change”, nog meer waterlanders van Griezelige Gretha.

  Mij is de laatste jaren duidelijk geworden dat de westerse beschaving (foute blanke mens (gender neutraal ik leer het wel)) linksom of rechtsom naar de kloten moet. De indoctrinatie van de jeugd heeft nog beter gewerkt als bij Hitler. Het gros van de kinderen is ervan overtuigd dat de mensheid nog maar 10 tot 15 jaar heeft. BRAVO LINKSE LOONEY BRIGADE.
  Het IPCC “voorspeld” al sinds 1989 dat de wereld nog amper 10 jaar te gaan heeft.
  Ik denk dan dat ik in een parallelle wereld vaar of zo.
  https://www.youtube.com/watch?v=-1XNjh5k9TY
  Wat info waar al deze onzin zijn oorsprong heeft, kijk en huiver.

  Ik snap ook niet dat de jeugd er iets op tegen heeft dat mijn generatie (1966) de fossiele brandstoffen opmaakt, Hun willen die toch niet gebruiken.

  Beter op het milieu letten 1000% mee eens, maar deze waanzin gooit zoveel zand (hopelijk zonder PFAS) in de economische raderen dat we regelrecht richting crisis gaan, en dan veel erger dan in 2008, ik denk eerder als in de jaren 30.

  PS Sorry Sylvana S. “foute blanke mens” moet natuurlijk “foute witte mens” zijn, ik bied mij nederig excuus aan.

  Geplaatst door: Mario Noldes op

Reageer