Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel

Het water op de Neckar stijgt onverwacht snel. De Hochwasservorhersagezentrale Baden-Württemberg meldt dat door neerslag en dooiende sneeuw het peil van de Neckar en de zijrivieren in heel Baden-Württemberg sterk en snel stijgt.

Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel

Volgens de modelberekeningen gaat het om een stijging die slechts een keer in de twee tot vijf jaar voorkomt. Op verschillende plaatsen worden overstromingen van de oevers verwacht. Door de grote toevoer wordt maandag rond het middaguur op de beneden-Neckar tussen Besigheim en Heidelberg een golf hoog water voorzien.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel | Schuttevaer.nl

Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel

Het water op de Neckar stijgt onverwacht snel. De Hochwasservorhersagezentrale Baden-Württemberg meldt dat door neerslag en dooiende sneeuw het peil van de Neckar en de zijrivieren in heel Baden-Württemberg sterk en snel stijgt.

Water op Neckar en Rijn stijgt onverwacht snel

Volgens de modelberekeningen gaat het om een stijging die slechts een keer in de twee tot vijf jaar voorkomt. Op verschillende plaatsen worden overstromingen van de oevers verwacht. Door de grote toevoer wordt maandag rond het middaguur op de beneden-Neckar tussen Besigheim en Heidelberg een golf hoog water voorzien.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer