Kamer-meerderheid wil doorpakken met sluis Kornwerderzand

De Tweede Kamer steunt in ruime meerderheid het voorstel van de ChristenUnie en het CDA om voor te sorteren op een realisatiebesluit in 2019 over verbreding van de sluis bij Kornwerderzand.

De motie van ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf werd dinsdag 4 december met ruime meerderheid door de Kamer aangenomen. Fries gedeputeerde Klaas Kielstra noemt het ‘een kwantumstap vooruit’. De ingediende motie roept minister Van Nieuwenhuizen op om het voortouw te nemen, in samenwerking met de regio, zodat de financiering rond komt.
Een jaar geleden werd overigens al een vergelijkbare motie ingediend en ook nu weer had de minister de motie ontraden. In de begroting van 205 miljoen euro ontbreekt, na aftrek van de toezeggingen door Rijk en regio, nog een dekking van 80 miljoen euro.
De verbreding van de sluis is van belang voor de economie en werkgelegenheid in de hele IJsselmeerregio. ‘Waar eerder dit jaar in Den Haag nog het beeld leefde dat vooral Friesland er belang bij heeft, is nu wel duidelijk dat verbreding van de sluis ook nodig is voor de economische ontwikkeling in Overijssel en Flevoland’, zegt Stieneke van der Graaf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Kamer-meerderheid wil doorpakken met sluis Kornwerderzand | Schuttevaer.nl

Kamer-meerderheid wil doorpakken met sluis Kornwerderzand

De Tweede Kamer steunt in ruime meerderheid het voorstel van de ChristenUnie en het CDA om voor te sorteren op een realisatiebesluit in 2019 over verbreding van de sluis bij Kornwerderzand.

De motie van ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf werd dinsdag 4 december met ruime meerderheid door de Kamer aangenomen. Fries gedeputeerde Klaas Kielstra noemt het ‘een kwantumstap vooruit’. De ingediende motie roept minister Van Nieuwenhuizen op om het voortouw te nemen, in samenwerking met de regio, zodat de financiering rond komt.
Een jaar geleden werd overigens al een vergelijkbare motie ingediend en ook nu weer had de minister de motie ontraden. In de begroting van 205 miljoen euro ontbreekt, na aftrek van de toezeggingen door Rijk en regio, nog een dekking van 80 miljoen euro.
De verbreding van de sluis is van belang voor de economie en werkgelegenheid in de hele IJsselmeerregio. ‘Waar eerder dit jaar in Den Haag nog het beeld leefde dat vooral Friesland er belang bij heeft, is nu wel duidelijk dat verbreding van de sluis ook nodig is voor de economische ontwikkeling in Overijssel en Flevoland’, zegt Stieneke van der Graaf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer